Παπαθανάσης: Αργεί το άνοιγμα της εστίασης – Τι θα γίνει με σχολεία, πρακτορεία και χιονοδρομικά

Sharing is caring!

Στα επόμενα βήματα της κυβέρνησης όσον αφορά στην άρση των μέτρων του lockdown, αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης.

Μιλώντας στο Open TV, εξέφρασε την ικανοποίηση της κυβέρνησης για το άνοιγμα του λιανεμπορίου, επαναλαμβάνοντας ωστόσο ότι το άνοιγμα της εστίασης θα αργήσει, ενώ απηύθυνε έκκληση για τήρηση των μέτρων.

«Η επιτροπή δεν έχει συζητήσει για την εστίαση. Αν δουν οι επιδημιολόγοι ότι μπορούν να βάλουν μέσα στη συζήτηση την εστίαση θα το κάνουμε. Η εστίαση θα παραμείνει για διάστημα ακόμα κλειστή», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε ότι αφορά στα πρακτορεία ΟΠΑΠ, ανέφερε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν, ενώ για το άνοιγμα των χιονοδρομικών κέντρων απάντησε:

«Γνωρίζουμε ότι μπορεί να χαθεί η σεζόν, αλλά δεν μπορούμε να πάμε μπροστά από την υγεία. Οι επιστήμονες είπαν ότι πρέπει να ανοίξουν τα σχολεία και μετά να συζητηθεί το θέμα αυτό αν κρίνουν ότι μπορούν».

Καταλήγοντας, δε, σημείωσε:

«Κατανοούμε τους επαγγελματίες και τους στηρίζουμε με μέτρα. Κάνοντας στο τέλος τον απολογισμό όλοι θα τύχουν στήριξης. Στο τέλος θα υπάρξει συνολική αντιμετώπιση του προβλήματος για να μην κλείσουν επιχειρήσεις».

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνις Γεωργιάδης δημοσίευσε άρθρο του στην εφημερίδα Καθημερινή με τίτλο: «Δεν υπάρχουν εργαζόμενοι α΄ και β΄ διαλογής».

Όπως εξηγεί, τις περασμένες ημέρες, με δική του πρωτοβουλία, άρχισε ένας δημόσιος διάλογος για το εάν πρέπει και υπό ποιες προϋποθέσεις, να ανοίξει ο Χειμερινός Τουρισμός, ωστόσο η κριτική που δέχθηκε, όπως υποστηρίζει, ήταν έντονη.

Διαβάστε το άρθρο εδώ

Post Author: admin