Παπανδρέου: ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ πορεύονται χέρι – χέρι και διαιωνίζουν το φαύλο σύστημα

Sharing is caring!

Επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία εξαπέλυσε ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας το Σάββατο στο συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής.

«Ο κ. Μητσοτάκης μας λέει ότι το “όχι” στο ΣΥΡΙΖΑ, είναι “ναι” στη ΝΔ. Ο ΣΥΡΙΖΑ, ότι είναι το νέο απέναντι στο παλιό. Τόσο εύκολα θα ξαναπιστέψουμε την εύκολη ρητορική; Εκείνη με την οποία έταξαν ότι, η κρίση αντιμετωπίζεται με τα Ζάππεια ή με το να χορεύουμε στο ταψί τις διεθνείς αγορές; Τους είδαμε στην πράξη. Είναι δύο όψεις της συντήρησης», δήλωσε ο κ. Παπανδρέου.

Τα δύο κόμματα, όπως είπε, «συμμαχούν και πορεύονται χέρι — χέρι, με ένα εξωθεσμικό σύστημα εξουσίας. Έτσι ώστε, το ένα χέρι να νίβει το άλλο. Όλα αυτά διαιωνίζουν το υπάρχον φαύλο σύστημα».

Κατηγόρησε από κοινού ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ότι δεν έχουν το θάρρος να κάνουν αλλαγές σε αντίθεση με τους ίδιους που «το αποδείξαμε. Ακόμα και μέσα στην κρίση — με θεούς και δαίμονες εναντίον μας», όπως είπε.

Μιλώντας για τη ΝΔ, ο πρώην πρωθυπουργός αναρωτήθηκε πότε ανέλαβε τις «ιστορικές ευθύνες» για την κρίση. «Πότε αποβάλλατε την πελατειακή σας αντίληψη για την διαχείριση του πλούτου του ελληνικού λαού; Μη μας ξεγελά η δήθεν αντιπαλότητα Καραμανλικών, Σαμαρικών και Μητσοτακικών. Λεοντή αλλάζουν, δεξιοί παραμένουν, τα ίδια πάνω κάτω συμφέροντα υπηρετούν. Τους ενώνει η νομή της εξουσίας. Το κακό, βεβαίως, για τη χώρα, είναι ότι, πάνω κάτω τα ίδια συμφέροντα υπηρετεί και ο ΣΥΡΙΖΑ», υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου.

«Συντήρηση είναι η δεξιά, αλλά αλήθεια είναι και ότι συντηρητική είναι και η πολιτική που εφάρμοσε και εφαρμόζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Βιώνουμε, λοιπόν, αυτή την ιστορική αντίφαση, στην οποία απάντηση μπορούν να δώσουν μόνο οι προοδευτικές δυνάμεις», ανέφερε ο κ. Παπανδρέου και τόνισε ότι «λέμε “όχι” στο δίλημμα ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ». «Το δίλημμα είναι, ουσιαστική αλλαγή ή απλώς παραλλαγή. Μοιρολατρία ή πρόοδος», πρόσθεσε.

Επεσήμανε πως το Κίνημα Αλλαγής, καλείται να σπάσει τη μοιρολατρία και να δημιουργήσει ελπίδα. «Ας κατανοήσουμε τον ιστορικό μας ρόλο. Δεν είμαστε απλώς μέρος της λύσης του ελληνικού προβλήματος, καλούμαστε να γίνουμε μια φωτισμένη πρωτοπορία, που επιτελεί μια εθνική αποστολή», σημείωσε ο Γιώργος Παπανδρέου. 

Διαβάστε το άρθρο εδώ

Post Author: admin