Ποιους θα συναντήσει και τι θα συζητήσει ο Κατρούγκαλος στο Μπαχρέιν

Sharing is caring!

Διήμερη επίσκεψη στο Μπαχρέιν πραγματοποιεί από σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος.

O κ. Κατρούγκαλος θα έχει συνάντηση, μεταξύ άλλλων, με τον ομόλογό του, σείχη Χαλίντ μπιν Άχμεντ μπιν Μοχάμεντ Αλ Χαλίφα.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων των δύο υπουργών Εξωτερικών θα βρεθούν, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, οι περιφερειακές εξελίξεις, με έμφαση στην κρίση στον Κόλπο, καθώς και η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο κ. Κατρούγκαλος θα έχει, συγκεκριμένα, την ευκαιρία να αναπτύξει τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η ελληνική διπλωματία για τη σταθεροποίηση της ευρύτερης περιοχής.

Επί τάπητος θα τεθούν και θέματα αμοιβαίου διμερούς ενδιαφέροντος, καθώς και η συνεργασία των δύο χωρών στο πλαίσιο των διεθνών οργανισμών.

Κατά τη δεύτερη ημέρα της επίσκεψής του, ο υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί με τους υπουργούς Οικονομίας, σείχη Σαλμαν μπιν Χαλίφα Αλ Χαλίφα και Βιομηχανίας, Εμπορίου και Τουρισμού, Ζαγίντ μπιν Ρασίντ αλ Ζαγιάνι.

Στις συναντήσεις αυτές θα βρεθεί στο επίκεντρο η ενίσχυση των διμερών οικονομικών σχέσεων, με έμφαση στους τομείς των επενδύσεων, της ενέργειας, των υποδομών και του τουρισμού.

Διαβάστε το άρθρο εδώ

Post Author: admin