Πολάκης: Τι είναι ο Στουρνάρας, ο Πάπας; Με εκδικείται για τα σκάνδαλα που αποκάλυψα

Sharing is caring!

Ειρωνείες για τον επικεφαλής της ΤτΕ, επιφύλασσε ο Παύλος Πολάκης που σε μία προσπάθεια να δικαιολογήσει το τηλεφώνημά του προς τον κεντρικό τραπεζίτη επανέλαβε πως θα μπορούσε να το κάνει οποιοσδήποτε πολίτης. Επίσης διεψευσε πως ηχογράφησε τη συνομιλία με τον κ. Στουρνάρα. 

Παράλληλα έκανε… σόου στο γραφείο του δείχνοντας χαρτιά, λέγοντας πως αποκάλυψε σκάνδαλα και ισχυρίστηκε πως ο κ. Στουρνάρας τον εκδικείται με τον έλεγχο στο δάνειό του για όλα όσα αποκάλυψε.

«Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται» τόνισε ενώ στη συνέχεια δήλωσε: «αν όμως αποδειχθεί ότι έχω δίκιο, θα φταίω να καταθέσω μήνυση κατά του Στουρνάρα για συκοφάντηση;», είπε στην ΕΡΤ.

«Του είπα να ελέγξει και άλλα δάνεια για να αποδείξει την αξία του. Έχουμε αποδείξει τον σεβασμό μας προς τον κ. Στουρνάρα» είπε ο κ. Πολάκης.

Ισχυρίστηκε πως δεν απείλησε τον κ. Στουρνάρα. «Το ξαναλέω και σήμερα: Εάν δεν ελέγξει και άλλα δάνεια θα ζητήσω επίσημα συνάντηση για να τον πείσω να το κάνει. Πρέπει να το κάνει για να αποδείξει ότι είναι ανεξάρτητη αρχή και δεν υλοποιεί άλλο σχέδιο».

Αναφορικά με την εισαγγελική παρέμβαση, ο κ. Πολάκης είπε πως την προκάλεσε ο κ. Στουρνάρας με τα λεγόμενα του: «Δεν ακούσατε ότι ζήτησε να τον προστατέψουν;».

«Βεβαίως, ελάτε, καλώς να ορίσετε. Εδώ είμαι, δεν φοβάμαι, μπορώ να απαντήσω σε όλα. Μιλάω με στοιχεία, έχω στοιχεία» είπε αναφερόμενος στην εισαγγελική παρέμβαση.

Στη συνέχεια έπλεξε το… εγκώμιό του για τα όσα κατάφερε στο υπουργείο Υγείας και το πλεόνασμα που ισχυρίζεται ότι έχουν πλέον τα νοσοκομεία.

Αναφορικά με το δάνειο που έλαβε από την Attica Bank, ο κ. Πολάκης είπε «από που και ως που είναι θεσμική εκτροπή, ένας άνθρωπος που έχει κατακρεουργηθεί, να πάρει τηλέφωνο τον τραπεζίτη της χώρας και του λέει να ελέγξει το δάνειο αλλά και όλα τα άλλα που έχουν βγει στη φόρα. Γι αυτά γιατί δεν έχει ευαισθησία; Μου λέει πως δεν μπορεί να ελέγξει και του λέω είναι δυνατόν να μην μπορείς να ελέγξεις όλους αυτούς που χρεοκόπησαν τη χώρα».

«Τι είναι ο Στουρνάρας; Ο Πάπας της Ρώμης;», διερωτήθηκε.

«Με πήραν δημοσιογράφοι τηλέφωνο και τους είπα τι έγινε» είπε επίσης.

Παράλληλα ισχυρίστηκε ότι η συνομιλία του με τον κ. Στουρνάρα δεν ήταν ηχογραφημένη.

Στη συνέχεια ο κ. Πολάκης σηκώθηκε από το γραφείο του και έδειξε στοίβες με χαρτιά: «αυτά τα βλέπετε; όλα αυτά είναι στοιχεία τα οποία έχω πάει στον εισαγγελέα. Έχω και άλλα. Αφορούν το σκάνδαλο Novartis, όλες τις πτυχές του σκανδάλου ΚΕΕΛΠΝΟ, στο οποίο κατανάλωσα πολύ φαιά ουσία, είναι ο κατάλογος των συμβάσεων επί υπουργίας Γεωργιάδη-Βορίδη. Υπάρχουν οι φάκελοι για την επικοινωνιακή εκστρατεία του ΚΕΕΛΠΝΟ και άλλες δουλειές που πήραν με στημένους διαγωνισμούς. Όλα αυτά είναι οι θερμικές κάμερες που άξιζαν 5.000 και τις αγόραζαν 80.000 ευρώ, οι φακές με 12 ευρώ, οι διορισμοί του Άδωνι Γεωργιάδη για τους οποίους ασκήθηκε κακουργηματική δίωξη».

Παράλληλα ο κ. Πολάκης ισχυρίστηκε πως δεν παρεμβαίνει στη δικαιοσύνη: «Τι είπα; Παιδιά γιατί δεν τους καλείτε; Ασκήθηκε δίωξη για το ΚΕΕΛΠΝΟ, για τον Φρουζή. Γιατί; Κρυφά είναι τα ονόματά τους; Γιατί είναι παρέμβαση; Όταν τους ανατείθετε δικογραφία δεν δίνονται τα ονόματά τους. Είναι αναρτημένα στους ιστοτόπους των δικαστηρίων. Τη στιγμή που το κάνω εγώ επίσημα, βγαίνουν άλλοι και απειλούν ονομαστικά τους εισαγγελείς λέγοντας μη τυχόν και ασκηθεί δίωξη. Απειλεί ευθέως την κ. Τουλουπάκη. Αυτό είναι παρέμβαση» είπε και πρόσθεσε πως τον… εκδικείται ο Γιάννης Στουρνάρας για όσα προανέφερε: «Θα με εκδικηθεί ο κ. Στουρνάρας ψάχνοντας το δάνειο; Νομίζουν ότι εγώ με κάτι τέτοια θα ψαρώσω και θα κάνω πίσω;»

«Έκλεισα τα βιβλία μου και σταμάτησα να χειρουργώ. Έχω οικονομικά προβλήματα επειδή δεν βγάζω τα ίδια που έβγαζα. Έχω ζόρι με την οικογένειά μου, κανιβάλισαν τη γυναίκα και τις κόρες μου και δεν θα μπω σε λεπτομέρειες, τις ευχαριστώ δημόσια για τη στήριξη και χωρίς αυτές δεν θα τα κατάφερνα.

«Για πάντα θα είμαι ο Παύλος ο Πολάκης που κατάγεται από τα Σφακιά και έγινε γιατρός. Βουλευτής θα είμαι για κάποια χρόνια και πρέπει να αφήσω κάτι πίσω μου. Στο γραφείο που κάθομαι έχουν παίξει εκατοντάδες εκατομμύρια. Δεν θέλω να με κρατά κανείς από το χέρι και να μου λέει: έλα εδώ γιατί σε έχουμε; Όχι, εγώ τους έχω» τόνισε ο κ. Πολάκης.

«Δεν μπορούν να βρουν τίποτα, έχουν ψάξει 13 γενιές για να με βρουν βρώμικο και έχουν βρει ότι καπνίζω και πήρα δάνειο. Έπρεπε να αποποιηθώ την ιδιότητα για να πάρω. Ε, ζορίζομαι και πήρα», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

«Γιατρός στον ιδιωτικό τομέα ήμουν από τον Νοέμβριο του 2000 έως τον Οκτώβριο του 2011. Μετά ήμουν μόνο ιδιώτης χειρουργός και δήμαρχος, μετά βουλευτής και μετά μόνο υπουργούς. Έκανα δύο δουλειές, τη δουλειά του χειρουργού και του εντατικολόγου από το 2000 έως το 2011, έκανα δύο δουλειές και έβγαζα περισσότερα χρήματα» είπε.

Για τις καταδίκες από τη Δικαιοσύνη, ο κ. Πολάκης επεσήμανε: «Δεν πήγα στα δικαστήρια και θα πάω στο Εφετείο και εκεί θα δείτε τι θα γίνει. Εγώ δεν κάνω πολιτική με δικαστήρια. Δεν θέλω να είμαι εγώ στα δικαστήρια. Δύο νοσοκομεία στα οποία έχουν γίνει πράγματα και έχει γίνει μάχη με τη διαπλοκή είναι στη Ζάκυνθο και στη Σαντορίνη», είπε ο κ. Πολάκης και επιτέθηκε στον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννακό και τον πρόεδρο των εργαζομένων του ΚΕΕΠΛΝΟ, Σταμάτη Πουλή.

Για την καταδίκη του μετά από τη μήνυση του Βασίλη Μπεσκένη, ο κ. Πολάκης είπε: «Επειδή απεβίωσε ζήτησα να αναβληθεί η υπόθεση στο δικαστήριο μέχρι να ολοκληρωθούν οι ανακρίσεις για το ΚΕΕΛΠΝΟ. Φυσικά, με το να μην έχω προσκομίσει στοιχεία πήρε το δικαστήριο αυτή την απόφαση. Γι αυτό θα πάω στο Εφετείο. Στα βουνά των Σφακιών εμείς τους νεκρούς τους σεβόμαστε. Εγώ τον αντίπαλο τον σέβομαι. Εγώ ήμουν αυτός που έκανε πολλά πράγματα για να ολοκληρωθεί η καταδίκη του Αναστασιάδη που απεβίωσε. Συνέλαβα σε αυτό. Όταν έμαθα ότι έπασχε από ανίατη ασθένεια, τους τελευταίους μήνες δεν άνοιξα το στόμα μου. Κάποιοι άλλοι εργαλειοποιούν τους νεκρούς για να με θίξουν. Έτσι όπως μεγάλωσα εγώ, οκτώ ζωές να ζήσουν αυτοί που με χτυπάνε, αυτές τις αξίες και τα αισθήματα δεν πρόκειται να τα πάρουν».

«Όποιος πολεμά δέχεται και πλήγματα. Το θέμα είναι ποιος νικά στο τέλος» επεσήμανε.

Ο κ. Πολάκης είπε πως έχει συναντήσει μία φορά τον κ. Στουρνάρα «στα πέντε μέτρα στη γιορτή για τη Δημοκρατία που κάνει ο ΠτΔ αλλά έσκυψε το κεφάλι και απομακρύνθηκε γρήγορα. Δεν έχουμε ξανασυναντηθεί».

«Ο καθένας μας είναι αυτό που κουβαλά και ως προσωπικότητα. Όταν ένας άνθρωπος βιώνει μία άνευ προηγουμένου επίθεση, έναν κανιβαλισμό, δηλαδή, δίπλα περνάγανε τα δισ. και κάνουν πρώτο θέμα τις πενταροδεκάρες. Και ο επικεφαλής των τραπεζών που φαληρίσανε και τις επανακεφαλαιοποίησε ο λαός με το αίμα του, επειδή κάποιοι έδιναν δάνεια, με όλα αυτά δεν ασχολείται να ελέγξει και διατάσσει έρευνα για δάνειο 100.000 νομίζοντας πως έπιασαν λαγό στο κυνήγι. Προφανώς θα τον πάρω και θα του πω. Το ξαναλέω και σήμερα, αν δεν ελέγξει τα δάνεια που του είπα θα ζητήσω επίσημη συνάντηση για να το κάνει. Αν δεν το κάνει είναι μέρος ενός σχεδίου. Λειτουργεί σαν να είναι μέλος της κυβέρνησης Σαμαρά».

Σε ερώτηση για το αν ο κ. Στουρνάρας δεν ελέγξει τα δάνεια που του ζήτησε ο κ. Πολάκης, αποδεικνύει πως δεν ακούει τον υπουργό και άρα είναι ανεξάρτητος, ο κ. Πολάκης απάντησε: «Εγώ υπενθυμίζω ποιο είναι το καθήκον του από τη στιγμή που τον έπιασε ο καημός να ελέγξει τα δάνεια».

Μάλιστα κάλεσε τον δημοσιογράφο να… απασχολείται με το «γιατί ο Στουρνάρας δεν ασχολείται με τα δάνεια που έχουν χορηγηθεί και γιατί ασχολείται με υπουργό που έχει βγάλει στη φόρα όλα τα σκάνδαλα στο χώρο της υγείας».

Σχόλια

Διαβάστε το άρθρο εδώ

Post Author: admin