Πολιτική κόντρα για την γγ καταπολέμησης της διαφθοράς

Sharing is caring!

Την παραίτηση της γενικής γραμματέως για την καταπολέμηση της διαφθοράς, ζήτησαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ με αιχμή δημοσίευμα της εφημερίδας Πρώτο Θέμα.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η κ. Ξεπαπαδέα εμφανίζεται από το 2015 ως πληρεξούσια δικηγόρος του Κύπριου δικηγόρου Αρτέμη Αρτεμίου, ενώ ήταν στέλεχος στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Η κ. Ξεπαπαδέα, χαρακτηρίζει το δημοσίευμα συκοφαντικό και μέσο για την επίτευξη πολιτικών σκοπιμοτήτων και προαναγγέλλει προσφυγή στη δικαιοσύνη.

Την άμεση απομάκρυνση της από Γενική Γραμματέας κατά της διαφθοράς ζήτησε η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Σοφία Ζαχαράκη και παράλληλα επιτέθηκε στην κυβέρνηση, αναφέροντας ότι το δημοσίευμα επιβεβαιώνει «πόσο στενές είναι οι σχέσεις του Μαξίμου με τον διαπλεκόμενο δικηγόρο».

«Ο Πετσίτης που μπαινόβγαινε στο Μαξίμου, ο Αρτεμίου που τον χρηματοδοτούσε από την Κύπρο, τα ταξίδια του με τον Νίκο Παππά στη Βενεζουέλα και το σκάνδαλο της ΔΕΠΑ, είναι όλα κομμάτια της ίδιας σκοτεινής υπόθεσης. Η κ. Ξεπαπαδέα πρέπει σήμερα κιόλας να απομακρυνθεί από τη θέση της και οι κ. Τσίπρας και Παππάς να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους για αυτό το τεράστιο σκάνδαλο», δήλωσε η Ζαχαράκη.

Το Κίνημα Αλλαγής από την πλευρά του, αναφέρει ότι δημιουργείται μια ακόμα «γκρίζα εικόνα» της περιόδου ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει πως δεν μπορεί η κ. Ξεπαπαδέα να παραμείνει «σε μια τόσο ευαίσθητη θέση».

«Όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την Γενική Γραμματέα καταπολέμησης της Διαφθοράς, δημιουργούν μια ακόμα γκρίζα εικόνα της περιόδου ΣΥΡΙΖΑ. Είναι αυτονόητο ότι δεν μπορεί να παραμένει σε μια τόσο ευαίσθητη θέση πρόσωπο που φέρεται να εμπλέκεται σε σκοτεινές υποθέσεις», αναφέρει το ΚΙΝΑΛ.

Διαβάστε το άρθρο εδώ

Post Author: admin