Πράσινη αισθητική με φυτά στην είσοδο ή σε άλλο σημείο του σπιτιού

Sharing is caring!

Το χειμώνα λόγω καιρικών συνθηκών είναι δύσκολο να διατηρήσουμε τον κήπο ή τα φυτά μας στον εξωτερικό χώρο του σπιτιού και σαφώς αδιανόητο να κάτσουμε έξω στον κήπο ή στο μπαλκόνι. Μην ξεχνάμε όμως ότι καθημερινά νοιώθουμε την ανάγκη να έχουμε επαφή με το πράσινο, είναι ζωτικής σημασίας αλλά και ψυχικής για τη ζωή του ανθρώπου! Επομένως γιατί να μη δημιουργήσουμε μικρές «εσωτερικές εστίες» πράσινου μέσα στο σπίτι; Προτείνουμε κάποιες πρωτότυπες και εύκολες ιδέες για να κάνετε την επιθυμία σας πραγματικότητα!

Χαρίστε «πράσινη αισθητική» στην είσοδο ή σε κάποιο άλλο σημείο του σπιτιού σας με μια πολύ απλή και εύκολη κατασκευή! Δημιουργείστε μπάλες από πρασινάδα η οποία έχει φυτρώσει στον κήπο σας ή αλλιώς εάν δεν έχετε μπορείτε να προμηθευτείτε από κάποιο ανθοπωλείο. Να αναφέρουμε ότι το συγκεκριμένο είδος πρασινάδας ανήκει στην κατηγορία των βρυόφυτων. Κρεμάστε τις μπάλες σε διαφορετικά ύψη ώστε να αποκτήσει ενδιαφέρον η σύνθεση και φυσικά πειραματιστείτε με τις ιδέες σας περί διακόσμησης πάνω στις πράσινες μπάλες!

Χρωματίστε «φυσικά» οποιονδήποτε τοίχο του σπιτιού σας με μια πολύ απλή κίνηση! Κρεμαστές πορσελάνινες γλάστρες σας δίνουν τη δυνατότητα να φτιάξετε μικρούς κρεμαστούς κήπους σε όποιο σημείο θέλετε, προτείνουμε χώρους όπως η κουζίνα και το μπάνιο. Μπορείτε να δημιουργήσετε μια ομάδα των τριών ή και μεγαλύτερη, εξαρτάται από το αποτέλεσμα που επιθυμείτε στο χώρο. Μια ιδέα που συνδυάζει την οικολογία μαζί με την αισθητική και την απλότητα! Δοκιμάστε το!

Μίνι επιτοίχιος κήπος! Τη θέση ενός πίνακα ζωγραφικής παίρνει μια ιδέα διαφορετική για τον στολισμό της κουζίνας! Το ιδιαίτερο αυτής της «πράσινης κορνίζας» είναι η δυνατότητα να φυτέψετε διαφορετικά είδη πράσινου, δημιουργώντας αυτό το ενδιαφέρον ποικιλόμορφο αποτέλεσμα!

Κινητή ζαρντινιέρα! Μια ασυνήθιστη πρόταση που προσφέρει ευελιξία στο χώρο! Με αυτή τη ζαρντινιέρα μπορείτε να αλλάζετε συχνά τις «πράσινες» παραστάσεις μέσα στο σπίτι – μετακινείται εύκολα διότι έχει ροδάκια – επομένως μπορεί να φιλοξενηθεί σε όποιο χώρο του σπιτιού επιθυμείτε ανά πάσα στιγμή! Φυτέψτε λουλούδια σε συνδυασμό με πρασινάδα και ο χώρος θα ανθίσει, βρέξει χιονίσει!

Για εκείνους που ο χώρος το επιτρέπει η ιδέα ενός εσωτερικού δέντρου πάντα εντυπωσιάζει! Τι πιο όμορφο από το να ξυπνάς το πρωί και καθώς πηγαίνεις προς την κουζίνα να περνάς δίπλα από ένα δέντρο – το δικό σου δέντρο – μέσα στο ίδιο σου το σπίτι! Η φύση εισχωρεί από έξω προς τα μέσα και μας χαρίζει μια «πράσινη ανάσα» καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, ακόμη και τους πιο κρύους μήνες του χειμώνα! Φροντίστε μόνο να φωτίζεται καλά το σημείο που θα τοποθετήσετε το δέντρο, ώστε να μπορεί να συντηρηθεί καλά όλο το χρόνο!

Διάβασε ακόμη: vivo Y21

Διαβάστε το άρθρο εδώ

Post Author: admin