«Πραξικόπημα» από επενδυτές της Deutsche Bank

Sharing is caring!

Πληθαίνουν τα προβλήματα για την Deutsche Bank, με το γερμανικό τραπεζικό όμιλο να βρίσκεται αντιμέτωπος με «πραξικόπημα» από ορισμένους επενδυτές. Όπως μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο εμπιστευτικές πηγές, ορισμένοι επενδυτές απαιτούν ένα σχέδιο διαδοχής για τον πρόεδρο, Πολ Άχλαϊτερ, εν μέσω της ευρύτερης δυσαρέσκειας για τις επιδόσεις της Deutsche Bank και τις προσπάθειες για την εξυγίανσή της. Ο επικεφαλής της Deutsche Bank καλείται επίσης να αναλάβει μερίδιο ευθύνης και για το «ναυάγιο» της συμφωνίας για συγχώνευση με την Commerzbank.

Ο κλοιός πιέσεων γύρω από τον Άχλαϊτερ, η θητεία του οποίου εκπνέει το 2022, σφίγγει λίγες ημέρες πριν από την ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων της Deutsche Bank. Οι επενδυτές ζητούν από τον πρόεδρο να αποχωρήσει πριν από τη λήξη της θητείας του, αναφέρει το Reuters.

Εκπρόσωπος της Deutsche Bank αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες. Με βάση τις πηγές, επικρατεί δυσαρέσκεια για τις επιλογές του κ. Άχλαϊτερ στο δημοτικό συμβούλιο, αλλά και για τον τρόπο που διοικούσε την τράπεζα. Και έχει έλθει ο καιρός να αναλάβει τις ευθύνες του, ανέφεραν οι πηγές, διατηρώντας την ανωνυμία τους.

Οι μετοχές της Deutsche Bank υποχώρησαν χθες σε νέο ιστορικό ναδίρ, με τον γερμανικό τραπεζικό όμιλο να έχει απωλέσει σχεδόν το 36% της κεφαλαιοποίησής του από την τακτική συνέλευση της προηγούμενης χρονιάς.

Διαβάστε το άρθρο εδώ

Post Author: admin