Προειδοποιήσεις Ερντογάν στην Ευρώπη για το μεταναστευτικό

Sharing is caring!

Στη σύνοδο συμμετέχει και ο Ευρωπαίος Επίτροπος για τη Μεταναστευτική Πολιτική, Δημήτρης Αβραμόπουλος

Νέα προειδοποίηση προς την Ευρώπη για το μεταναστευτικό απηύθυνε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ξεκαθαρίζοντας ότι αν υπάρξει νέο κύμα προσφύγων, η Τουρκία δεν θα το αντιμετωπίσει μόνη της.

Μιλώντας σε δείπνο που έγινε το βράδυ της Τρίτης ενόψει ημερίδας για τη μετανάστευση στην Κωνσταντινούπολη, γνωστή και ως Διαδικασία Βουδαπέστης, ο Τούρκος πρόεδρος, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μαρίας Ζαχαράκη για το OPEN TV, ανέφερε ότι η χώρα του δεν αντέχει ένα νέο κύμα προσφύγων, κατηγορώντας την Ευρώπη ότι ακόμη δεν έχει δώσει την οικονομική στήριξη που έχει υποσχεθεί.

Επίσης, ο Τούρκος πρόεδρος άφησε αιχμές και για τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, και το τείχος που κατασκευάζει για τους Μεξικανούς μετανάστες. «Το να χτίζεις ψηλούς τοίχους με συρματοπλέγματα, δεν αποτρέπεις την παράνομη μετανάστευση», δήλωσε, υπενθυμίζοντας στις ΗΠΑ ότι η ζώνη ασφαλείας που επιθυμεί να δημιουργήσει η Τουρκία, αλλά συνεχώς αναβάλλεται, στη βόρεια Συρία, θα δώσει τη δυνατότητα σε όλους τους πρόσφυγες να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Όπως είπε ο Τούρκος πρόεδρος, υπάρχουν 260 εκατ. μετανάστες και περισσότεροι από 25 εκατ. πρόσφυγες σε όλον τον κόσμο, νούμερα τα οποία αυξάνουν μέρα με τη μέρα λόγω της πείνας, των εμφυλίων πολέμων, των τρομοκρατικών επιθέσεων, της πολιτικής και οικονομικής αβεβαιότητας.

πηγή ethnos.gr

Διαβάστε το άρθρο εδώ

Post Author: admin