Προς πτώχευση βαδίζει η αλλαντοβιομηχανία ΒΙΚΗ

Sharing is caring!

Το πρωτοδικείο της Άρτας εξέδωσε απόφαση για πτώχευση της εταιρείας, καθώς όλοι οι εργαζόμενοι της αλλαντοβιομηχανίας απολύθηκαν. Στις 19 Μαρτίου η αλλαντοβιομηχανία προέβη σε απολύσεις όλων των υπαλλήλων της. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μείνουν άνεργα 120 άτομα.

Οι εργαζόμενοι σε ανακοίνωσή τους, περιμένουν τώρα τη διαδικασία του πλειστηριασμού, ελπίζοντας πως θα βρεθεί αγοραστής και έτσι θα πάρουν πίσω κάποια από τα δεδουλευμένα τους. 

Η ανακοίνωση των εργαζομένων στη “ΒΙΚΗ” αναφέρει τα εξής:

“Την Παρασκευή 1η Μαρτίου 2019, εκδόθηκε η απόφαση του Πρωτοδικείου Άρτας για την πτώχευση της εταιρείας ΒΙ.Κ.Η. Α.Ε., μετά από αίτηση των απλήρωτων εργαζομένων. Μετά τις σχετικές διαδικασίες την Τρίτη 19 Μαρτίου απολυθήκαμε όλοι και πλέον είμαστε εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία περί πτωχεύσεων τους επόμενους μήνες θα ξεκινήσουν οι πλειστηριασμοί της περιουσίας της εταιρείας, από τους οποίους ευελπιστούμε ότι αν υπάρχει ενδιαφερόμενος αγοραστής θα καταφέρουμε να πληρωθούμε ένα μέρος των οφειλών.

Παράλληλα θα καταθέσουμε τα δικαιολογητικά μας για το επίδομα αφερεγγυότητας του ΟΑΕΔ για τους 3 μηνιαίους μισθούς, όπως ορίζει ο νόμος.

Από δω και στο εξής στόχος μας παραμένει η επανένταξή μας στην αγορά εργασίας. Έπειτα από 3 μήνες εργασίας εκ περιτροπής και 10 περίπου μήνες σε επίσχεση εργασίας, τα περιθώρια επιβίωσης έχουν στενέψει.

Είναι τραγικό μετά από δεκαετίες προσφοράς σαν εργαζόμενοι να βρισκόμαστε σε αυτή τη θέση. Ευελπιστούμε ότι οι αρμόδιοι θα κατανοήσουν την κατάστασή μας και θα δώσουν σύντομα λύση στο πρόβλημά μας”, καταλήγουν οι εργαζόμενοι στην ανακοίνωσή τους.

Διαβάστε το άρθρο εδώ

Post Author: admin