Προσχολική Αγωγή: Με τις ψήφους Μπακογιάννη και Χρυσής Αυγής η τοποθέτηση κοντέινερ στο Δήμο Αθηναίων

Sharing is caring!

Τη χρήση κοντέινερ για τη στέγαση νηπιαγωγείων, στο πλαίσιο της δίχρονης προσχολικής αγωγής υπερψήφισε ο Δήμος Αθηναίων με τις ψήφους της παράταξης του δημάρχου, Κώστα Μπακογιάννη, καθώς και της Χρυσής Αυγής.

Με τις ψήφους των δημοτικών παρατάξεων του Κώστα Μπακογιάννη και της Χρυσής Αυγής αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων την τοποθέτηση κοντέινερ στα προαύλια σχολείων για τη λειτουργία της δίχρονης προσχολικής αγωγής αντί της ανέγερσης νηπιαγωγείων.

Συγκεκριμένα, με ονομαστική ψηφοφορία που διεξήχθη στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας το βράδυ της Δευτέρας, ύστερα από πολύωρη συζήτηση για την εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής αγωγής, απορρίφθηκε το αίτημα της «Λαϊκής Συσπείρωσης» να μην τοποθετούν κοντέινερ όπου θα στεγαστούν νήπια σε προαύλιους χώρους σχολείων.

Η συγκεκριμένη πρόταση έλαβε 13 ψήφους (από τις παρατάξεις Ανοιχτή Πόλη, Λαϊκή Συσπείρωση και Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα/Ανταρσία σε κυβέρνηση ΕΕ κεφάλαιο), ενώ κατά ψήφισαν 23 Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Η παράταξη του δημάρχου, χέρι-χέρι με την παράταξη της Χρυσής Αυγής, υπερψήφισαν την «προσωρινή λύση», όπως ισχυρίζεται ο δήμος Αθηναίων, των κοντέινερ, όπου ούτε λίγο ούτε μικρά παιδιά θα κληθούν να στεγαστούν για να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα του νηπιαγωγείου.

Παράλληλα, απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία η πρόταση του επικεφαλής της παράταξης «Αθήνα είσαι εσύ», του Παύλου Γερουλάνου, για αναβολή της εφαρμογής της έως ότου εξευρεθούν κατάλληλοι χώροι.

Ενάντια στην πρόταση Γερουλάνου τάχθηκαν τόσο η παράταξη του δημάρχου Κώστα Μπακογιάννη όσο και οι υπόλοιπες παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα της Δευτέρας εκπαιδευτικοί πραγματοποίησαν σε κινητοποίηση για τη δίχρονη προσχολική αγωγή έξω από το Δημαρχείο Αθηνών, στην πλατεία Κοτζιά.

Πηγή

Διαβάστε το άρθρο εδώ

Post Author: admin