Πως η TomTom έχει διεισδύσει δυναμικά στα αυτόνομα οχήματα

Sharing is caring!

Πώς η TomTom έχει διεισδύσει δυναμικά στα αυτόνομα οχήματα

Για πολλούς, η TomTom είναι μια μάρκα συνώνυμη με συσκευές δορυφορικής πλοήγησης (Sat Nav) που τοποθετούνται στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου, όμως εκείνο που δεν γνωρίζει ο περισσότερος κόσμος είναι ό,τι η συγκεκριμένη ολλανδική εταιρεία χαρτογράφησης έχει δημιουργήσει ένα οπλοστάσιο δεδομένων πλοήγησης και χάρτες υψηλής ευκρίνειας (HD) για να υποστηρίξει στο έπακρο τα αυτόνομα οχήματα του αύριο που θα είναι συνδεδεμένα μεταξύ τους, ούτως ώστε να υπάρξει ασφαλέστερη οδήγηση στους δρόμους.

Η TomTom μπορεί να μην έχει την αίγλη του Google Maps, αλλά υποστηρίζει πολλές υπηρεσίες που πιθανόν να χρησιμοποιείτε καθημερινά, συμπεριλαμβανομένων των Uber και των Apple Maps. Η Microsoft χρησιμοποιεί επίσης το TomTom για υπηρεσίες όπως το Azure, Bing Maps και Cortana.

Μάλιστα τον τελευταίο καιρό, η TomTom κατάφερε να επισυνάψει πολύτιμες εταιρικές συμφωνίες και σχέσεις με σπουδές εταιρείες στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας (και όχι μόνο) που αναμφισβήτητα θα τη βοηθήσουν να εξελιχθεί περαιτέρω στον τομέα των οχημάτων.

Τον περασμένο μήνα, η TomTom συνεργάστηκε με την πλατφόρμα δεδομένων Moovit της Microsoft για να συγκεντρώσει πολύτιμες πληροφορίες και δεδομένα με την προοπτική να δημιουργήσει μία εξειδικευμένη πλατφόρμα που θα ενισχύσει σε μεγάλο βαθμό τις δημόσιες και ιδιωτικές συγκοινωνίες,, η οποία έχει τη δυνατότητα να αξιοποιεί τα δεδομένα οδήγησης και στάθμευσης της TomTom σε πραγματικό χρόνο.

Την προηγούμενη εβδομάδα, η TomTom ανακοίνωσε νέες και εκτεταμένες εμπορικές συμφωνίες χαρτογράφησης και πλοήγησης με τη Nissan, τη Fiat Chrysler όπως και με αρκετά εμπορικά σήματα που βρίσκονται κάτω από την ομπρέλα της Volkswagen Group σε όλη την Ευρώπη όπως για παράδειγμα την Volkswagen, Audi, Porsche, Skoda, Lamborghini και Bentley. Επιπλέον, η TomTom θα γίνει επίσης – για πρώτη φορά – ο βασικός πάροχος υπηρεσιών που σχετίζονται με την κυκλοφορία για οχήματα της Audi στην Κίνα και την Ιαπωνία.

Αλλά ίσως το ενδιαφέρον στοιχείο από όλα είναι ό,τι η TomTom αποκάλυψε πως έχει επιλεγεί από τις 10 σπουδαιότερες εταιρείες στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας για την προμήθεια HD χαρτών, που παρέχουν ακριβέστερη αναπαράσταση του εδάφους, συμπεριλαμβανομένων των προηγμένων μοντέλων που αναπαριστούν τις λωρίδες στους δρόμους, την Γεωμετρία των δρόμων και των σημάτων κυκλοφορίας, με ακρίβεια εκατοστών.

Αυτοί οι χάρτες είναι ένα κρίσιμο στοιχείο για όλα τα αυτόνομα οχήματα, δεδομένου ό,τι τα αυτοκίνητα χρειάζονται ακριβή και λεπτομερή κατάσταση που επικρατεί στις πολυάριθμες οδικές αρτηρίες, με απώτερο σκοπό να αυξηθεί η ασφάλεια στο έπακρο, όπως για τους επιβάτες και τους πεζούς που κινούνται στο δρόμο.

Διαβάστε το άρθρο εδώ

Post Author: admin