Πόρισμα – ντροπή : Σκουπίδια, αποφάγια και κατσαρίδες στη ΓΑΔΑ

Sharing is caring!

Στο πόρισμα οι ελεγκτές περιγράφουν πεταμένα σκουπίδια παντού, ενώ κάνουν λόγο για σωρούς από μαύρες σακούλες, χαρτιά και πλαστικά στο γκαράζ.

Στις τουαλέτες του ισογείου διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχει εξαερισμός, ενώ επισημαίνουν την ανάγκη επιμελέστερης καθαριότητας.

«Βουνό» ήταν όμως τα σκουπίδια στην είσοδο των κρατητηρίων, όπου υπήρχαν πεταμένα πλαστικά, κούτες και τρόφιμα των κρατουμένων από την προηγούμενη ημέρα, αλλά και στους διαδρόμους των κρατητηρίων, με τους κάδους γεμάτους και τα σκουπίδια στο πάτωμα.

«Ολα αυτά ευνοούν την ανάπτυξη εντόμων υγειονομικής σημασίας (κατσαρίδες), δημιουργώντας ανθυγιεινές και αντιαισθητικές καταστάσεις σε βάρος αστυνομικών και κρατουμένων», αναφέρει το πόρισμα, το οποίο έδωσε στη δημοσιότητα η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, ενώ επισημαίνεται ότι πρέπει άμεσα να καθαριστούν επιμελώς τουαλέτες, κλιμακοστάσια, γκαράζ, κρατητήρια και να ληφθούν μέτρα για να διατηρούνται καθαροί όλοι οι χώροι.

«Μετά από ενέργειές μας οι ελεγκτές έκαναν την αυτοψία. Δεν σταματάμε στη ΓΑΔΑ, έχουμε ζητήσει ήδη την αυτοψία σε όλες τις Υπηρεσίες των Αθηνών στις οποίες έχουμε διαπιστώσει ή μας έχει καταγγελθεί ανάλογη κατάσταση (Αστυνομικά Τμήματα, Αλλοδαπών κ.λπ.). Με οδηγό το πόρισμα αυτό θα κινηθούμε και νομικά ώστε να προστατεύσουμε την υγεία και την αξιοπρέπειά μας», επισημαίνεται σε ανάρτηση στο Facebook από την ΕΑΣΥΑ.

Πόρισμα – κόλαφος για την καθαριότητα Ιδού το πόρισμα των ελεγκτών υγείας για τις συνθήκες που επικρατούν στο κτίριο…

Δημοσιεύτηκε από Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών – ΕΑΣΥΑ στις Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2019

Διαβάστε το άρθρο εδώ

Post Author: admin