Πώς σπείρα εξαπατούσε ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων

Sharing is caring!

Ο αρχηγός της σπείρας, αφού συγκέντρωνε από τα μέλη του κυκλώματος τα στοιχεία και τα τηλέφωνα των υποψηφίων θυμάτων, επικοινωνούσε μαζί τους και παρουσιαζόταν συνήθως ως διευθυντής τραπεζικού καταστήματος, λέγοντας στα θύματα ότι είναι δικαιούχοι σημαντικών χρηματικών ποσών, προερχόμενων από προγράμματα ευρωπαϊκών επιδοτήσεων (ΕΣΠΑ) για ανακαίνιση τουριστικών καταλυμάτων κλπ. Στη συνέχεια, με το πρόσχημα πληρωμής σχετικών φόρων από τα θύματα και αναφέροντάς τους παράλληλα ότι η προθεσμία ανάληψης των χρηματικών ποσών των επιδοτήσεων έχει λήξει προ αρκετού καιρού και ότι μέσα στην ίδια μέρα θα πραγματοποιηθεί η οριστική διαγραφή τους, τους έπειθε να καταθέτουν μεγάλα χρηματικά ποσά σε τραπεζικούς λογαριασμούς.

Η σπείρα είχε αποκομίσει από αυτή τη δραστηριότητα περί τις 600.000 ευρώ.

Η εξάρθρωση του πολυμελούς κυκλώματος ξεκίνησε από τους αστυνομικούς του  τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, που προχώρησαν σε 15 συλλήψεις. Το κύκλωμα είχε εξαπατήσει εκατοντάδες πολίτες σε πολλές περιοχές της χώρας. Ο 42χρονος ο αρχηγός της σπείρας είναι έγκλειστος φυλακών για παρόμοια αδικήματα και μάλιστα δρούσε μέσα από τις φυλακές, τηλεφωνώντας στα θύματα και συντονίζοντας την δράση των μελών της σπείρας. Τους τελευταίους δέκα μήνες είχε στρατολογήσει 47 περιφερειακά μέλη της σπείρας.  Για την επικοινωνία με τα μέλη της σπείρας και τα θύματα, ο 42χρονος είχε εισαγάγει παράνομα μέσα στις φυλακές που κρατείτο, τουλάχιστον έξι συσκευές κινητών τηλεφώνων και περίπου δέκα κάρτες συνδέσεων με στοιχεία κατόχων αλλοδαπών, υπηκόων τρίτων χωρών, προκειμένου να μην εντοπίζεται εύκολα.

Οι αστυνομικοί εξιχνίασαν 65 περιπτώσεις εξαπατήσεων.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων «ΚΥΚΛΟΣ», η οποία είχε προειδοποιήσει στο παρελθόν τους ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων να προσέχουν για τέτοιες απάτες, επαναλαμβάνει στους καταλυματίες:

** Να είναι επιφυλακτικοί σε τηλεφωνήματα από «επενδυτική εταιρεία» που τους ζητάει το email τους.

** Να μην παραλαμβάνουν και να μην πληρώνουν επί αντικαταβολή φάκελο, από άγνωστο σε αυτούς αποστολέα.

πηγή: tornosnews.gr

Σχόλια

Διαβάστε το άρθρο εδώ

Post Author: admin