Σαμαράς για υπόθεση Novartis: Άλλα σχεδίαζαν και αλλιώς τους βγήκε

Sharing is caring!

«Άλλα σχεδίαζαν και αλλιώς τους βγήκε», ανέφερε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, κληθείς να σχολιάσει την ομιλία του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στη Βουλή για την υπόθεση Novartis.

«Για το παραλήρημά του έχει την πλήρη κατανόησή μου… Άλλα σχεδίαζαν κι αλλιώς τους βγήκε» είπε σε δημοσιογράφους ο κ. Σαμαράς, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Προανακριτική για Παπαγγελόπουλο

Η Βουλή αποφάσισε μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, μετά από μαραθώνια συζήτηση.

Η συζήτηση στη Βουλή, κατόπιν πρότασης 30 βουλευτών της ΝΔ για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τον κ. Παπαγγελόπουλο, ξεκίνησε λίγο μετά τις 17:00, την Τρίτη. Η διαδικασία ολοκληρώθηκε, ωστόσο, αρκετή ώρα μετά τα μεσάνυχτα και αφού πρώτα χρειάστηκε επανακαταμέτρηση των ψήφων.

Υπενθυμίζεται ότι η Προανακριτική θα συσταθεί προκειμένου να διερευνηθεί εάν ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, διέπραξε τέσσερα αδικήματα στο πλαίσιο και των χειρισμών του της υπόθεσης Novartis. Πρόκειται για τα εξής:

  1. Ηθική αυτουργία στο αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας κατά φυσική αυτουργία και άμεση συνέργεια δικαστικών λειτουργών.
  2. Πρόκληση και προσφορά για την τέλεση εγκλήματος.
  3. Ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος και παράβαση καθήκοντος.
  4. Ηθική αυτουργία σε ψευδή κατάθεση.

Τα επόμενα βήματα

Μετά το «ναι» που είπε η Βουλή, προχωρά η σύσταση Ειδικής Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης (Προανακριτική).

Η Επιτροπή θα αποτελείται από 26 βουλευτές-μέλη και θα έχει προθεσμία δύο μηνών από την έναρξη των εργασιών για να παραδώσει το πόρισμα και το αποδεικτικό υλικό.

Στο πόρισμα θα εισηγείται τη δίωξη ή μη του κ. Παπαγγελόπουλου.

Η αναφορά Παπαγγελόπουλου σε «Ρασπούτιν» και… αχαλίνωτο σεξ

Κατά την ομιλία του, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος αντέκρουσε τις κατηγορίες και τόνισε ότι θα μετατρέψει τους κατήγορους σε κατηγορούμενους. Αναφερθείς στο ψευδώνυμο «Ρασπούτιν», είπε ότι «η κ. Ράικου είναι ανιστόρητη. Ισχυρίζεται ότι αυτοαποκαλούμαι Ρασπούτιν. Για ιδιότητες, μηχανορραφίες, σκευωρίες, ίντριγκες, παρεμβάσεις, που όμως δεν αποδίδονται στον Ρασπούτιν, αλλά σε άλλα ιστορικά πρόσωπα».

«Θα μπορούσα να αποκαλώ τον εαυτό μου αν είχα αυτές τις ιδιότητες Μακιαβέλι, Μέτερνιχ» συνέχισε και πρόσθεσε: «Ο Ρασπούτιν έμεινε στην ιστορία όχι για μηχανορραφίες, ίντριγκες, σκευωρίες, αλλά για κάποια φυσικά του προσόντα και για την θεωρία του ότι το αχαλίνωτο σεξ οδηγεί στην απόλυτη εξάντληση και μετά στη θέωση. Είναι άλλη μια απόδειξη ότι εγώ ποτέ δεν είπα τον εαυτό μου Ρασπούτιν».

Από τη διαδικασία απουσίαζε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος βρισκόταν στο Κάιρο για τριμερή Σύνοδο, ενώ άδεια έμειναν και τα υπουργικά έδρανα. Το γεγονός αυτό καυτηρίασε ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος κατηγόρησε για δειλία την κυβέρνηση αλλά και προσωπικά τον πρωθυπουργό καθώς δεν κατέθεσαν πρόταση και σε βάρος του ίδιου.

Διαβάστε επίσης:

Προανακριτική για Παπαγγελόπουλο: Επεισοδιακή συνεδρίαση, αλαλούμ με τις ψήφους – Τι ακολουθεί

Τι είπε ο Παπαγγελόπουλος για «Ρασπούτιν» και… αχαλίνωτο σεξ – Βίντεο

Διαβάστε το άρθρο εδώ

Post Author: admin