Σαρωτικές πλημμύρες στη Γαλλία – «Φούσκωσε» ο Σηκουάνας

Sharing is caring!

Σαρωτικές πλημμύρες στη Γαλλία – «Φούσκωσε» ο Σηκουάνας | Hellasjournal.com

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

File Photo Στιγμιότυπο από παλαιότερη πλημμύρα στη Γαλλία EPA, SEBASTIEN NOGIER μέσω ΚΥΠΕ
Από σαρωτικές πλημμύρες επλήγη η νοτιοδυτική Γαλλία, ενώ σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται πολλές περιοχές της χώρας -μεταξύ τους και το ανατολικό Παρίσι- με φόντο τις καταρρακτώδεις βροχές στη χώρα.

Οι σφοδρότερες πλημμύρες σημειώθηκαν στο Σαντ, 115 χιλιόμετρα βόρεια του Μπορντό, όπου η στάθμη του ποταμού Σαράντ πλησίασε επίπεδα ρεκόρ, καθώς ανήλθε στα 6,20 μέτρα. Το νερό φθάνει στο ύψος της μέσης σε αρκετούς δρόμους και έως το γόνατο σε μεγάλα τμήματα της πόλης.

Εκατοντάδες άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους, με τα λασπόνερα να έχουν πλημμυρίσει κελάρια και την ηλεκτροδότηση να έχει διακοπεί. Οι τοπικές αρχές τοποθέτησαν τσιμεντόλιθους προκειμένου οι κάτοικοι να μπορούν να φύγουν από τα πλημμυρισμένα σπίτια τους προς ασφαλείς τοποθεσίες.

Ο αρχηγός της πυροσβεστικής Πασκάλ Λεπρένς ανέφερε πως πυροσβέστες χρειάστηκε να απομακρύνουν περίπου 400 ανθρώπους στο Σαντ, ενώ υπολογίζει ότι έως και 800 άνθρωποι εγκατέλειψαν τις εστίες τους από μόνοι τους. Στην πόλη Κονιάκ, κέντρο παραγωγής μπράντι στον ποταμό Σαράντ, έχουν επίσης πλημμυρίσει δρόμοι.

Σε κατάσταση συναγερμού
Η μετεωρολογική υπηρεσία της Γαλλίας κήρυξε επτά διαμερίσματα σε κατάσταση συναγερμού, μεταξύ αυτών το Σαράντ-Μαριτίμ, δύο περιοχές κατά μήκος του ποταμού Λίγηρα, τις περιοχές Σομ και Ουάζ στη βόρεια Γαλλία και το Σεν ε Μαρν, ανατολικά του Παρισιού.

Στη γαλλική πρωτεύουσα, τμήματα της αποβάθρας κατά μήκος του ποταμού Σηκουάνα δεν είναι προσβάσιμα εδώ και ημέρες μετά την άνοδο της στάθμης του ποταμού, ωστόσο το ύψος των υδάτων, στα 4,35 μέτρα το πρωί της Δευτέρας, παραμένει πολύ χαμηλότερο από τα επίπεδα ρεκόρ των 5,88 μέτρων (τον Ιανουάριο του 2018) και 6,10 μέτρων (τον Ιούνιο του 2016).

Με πληροφορίες από AFP μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Παρίσι, Γαλλία

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

Για συνέργεια σε 3.518 δολοφονίες κατηγορείται Γερμανός 100 ετών φρουρός σε στρατόπεδο συγκέντρωσης
Διαβάστε το άρθρο εδώ

Post Author: admin