Σε ιδιώτες η διοίκηση των δημόσιων νοσοκομείων το σχέδιο Μητσοτάκη για την Υγεία

Sharing is caring!

«Δεν θα είχα καμία αντίρρηση να δοκιμάσουμε σε ένα μεγάλο νοσοκομείο της Αθήνας να διοικηθεί σε σύμπραξη με τον ιδιωτικό τομέα», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του Σκάι, υποστηρίζοντας πως οι ιδιώτες γνωρίζουν καλύτερα την εξίσωση κόστους – οφέλους. «Το δημόσιο δεν είναι κατ’ ανάγκην κρατικό. Εμένα με ενδιαφέρει η υγεία να είναι δημόσια», τόνισε. 

Ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε ακόμη πως δημόσιοι υπάλληλοι θα μπορούν να εργάζονται στην ιδιωτική εταιρεία, η οποία θα τους δίνει μπόνους ανάλογα με την απόδοσή τους. Ως παράδειγμα έφερε ένα ακτινοδιαγνωστικό κέντρο και πρόσθεσε ότι «το κράτος δεν θα αγοράζει πλέον μηχανήματα αλλά υπηρεσίες, δηλαδή αριθμό εξετάσεων. Είναι κάτι που γίνεται στη Γαλλία, στη Σουηδία, τη Μεγάλη Βρετανία και αλλού στον κόσμο».

Μιλώντας για τις ευρωεκλογές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε πως «ο κ. Τσίπρας ξέρει πολύ καλά ότι θα χάσει αυτές τις εκλογές και αντιλαμβάνεται ότι οι Έλληνες πολίτες προσέρχονται στην κάλπη για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια. Θα είναι μία ετυμηγορία συνολικά για την κυβέρνηση και μια ψήφος επιβράβευσης για την ΝΔ». Ζητώντας καθαρή νίκη της ΝΔ και ερωτηθείς για τη διαφορά που θα προσδιορίζει την «καθαρή νίκη», αν για παράδειγμα θα είναι οι επτά μονάδες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε: «δεν το κρύβω εγώ θέλω μία καθαρή νίκη της ΝΔ. Και ποιος τον καθόρισε αυτόν τον αριθμό; Θα σας έλεγα ότι στις τελευταίες προηγούμενες αναμετρήσεις για τις ευρωεκλογές ήταν 3,5 μονάδες. Εγώ θέλω μία καθαρή νίκη ώστε να μην υπάρχει καμία αμφιβολία σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μία πολιτική αλλαγή».

«Είναι η πρώτη φορά που οι πολίτες θα έχουν την δυνατότητα να στείλουν ένα μήνυμα αποδοκιμασίας της κυβέρνησης», δήλωσε και πρόσθεσε αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα: «του επιφυλάσσω ένα καλό δώρο το βράδυ των εκλογών. Θα ήθελα να τον στείλω πραγματικά σε μία μόνιμη ξεκούραση».

Διαβάστε το άρθρο εδώ

Post Author: admin