Στέφανος Τσιτσιπάς: «Κάθε μέρα σκέφτομαι ότι θα φτάσω στο Νο 1»

Sharing is caring!

Σε συνέντευξή του μίλησε για τους στόχους του, το γεγονός ότι του λείπει η Ελλάδα και την εμπειρία του από το αυστραλιανό τουρνουά, ενώ στόχος του πια είναι η κορυφή.

Στέφανε, διαβάσαμε ότι θα παίξεις τον Σεπτέμβριο στην Ελλάδα, στο Davis Cup. Σου λείπει η Ελλάδα;

Θα έρθω. Μου λείπει πολύ η Ελλάδα, μου λείπουν η οικογένειά μου, οι φίλοι μου. Τα πάντα. Τελευταία φορά που ήρθα ήταν Δεκέμβριος, πριν φύγω για διακοπές στην Κύπρο.

Θα γνωρίζεις ότι το να κυκλοφορείς στους δρόμους της Ελλάδας δεν θα είναι πια το ίδιο.

Θα προσπαθήσω να βρω τρόπους για να το αποφύγω λίγο αυτό.

Πότε πίστεψες ότι πραγματικά μπορείς να μπειςστο τοπ 10 της παγκόσμιας κατάταξης;

Από την αρχή της χρονιάς ήμουν πολύ κοντά στη δεκάδα. Συγκεκριμένα στο νούμερο 16, αν δεν κάνω λάθος. Ήξερα πως αν καταφέρω να πάω πολύ καλά σε 2-3 τουρνουά θα έκανα το ντεμπούτο μου στο Τορ 10. Το μόνο που χρειαζόταν ήταν συγκέντρωση και θέληση. Στο αυστραλιανό τουρνουά ήμουν τόσο χαλαρός που για κάποιον λόγο μου βγήκε σε κα­λύτερο απ’ όσο περίμενα.

Αλήθεια, πώς το γιόρτασες;

Δεν έκανα κάτι ιδιαίτερο. Είχα ένα καλό τουρνουά, αλλά έχω μεγαλύτερους στόχους και προσδοκίες για το μέλλον. Ήταν πολύ καλή η εμπειρία που είχα από το αυστραλιανό τουρνουά, όμως, δεν είναι το τέλος. Είναι μόνο η αρχή. Οπότε έχω σκοπό να το γιορτάσω περισσότερο στο μέλλον, αν τα πάω ακόμα καλύτερα.

Κάνεις όνειρα για να φτάσεις στο Νο 1;

Βέβαια, κάθε μέρα σκέφτομαι ότι θα φτάσω στο Νο 1. Όταν βρί­σκεσαι σε μια τέτοια θέση, νιώθεις ότι έχεις μια μεγάλη ευκαιρία και ότι είσαι πολύ κοντά στην κορυφή. Οπότε, είναι κρίμα να μην αξιοποιήσεις την ευκαιρία στο maximum.

Δεν είναι λίγο αγχωτική η σκέψη του ότι πρέπει να κατάκτησεις την κορυφή;

Μπορεί να είναι λίγο αγχωτικό. Αλλά ξέρω τους παίκτες που εί­ναι στο Τορ 10 και αν καταφέρω να είμαι κοντά τους, να παλεύω και να τους κοντράρω στα ίσια, κάποια στιγμή θα φύγουν. Αν βρε­θώ καλύτερα βαθμολογικά, θα μπορώ να πάρω τη θέση τους.

Πηγή: Downtown

Διαβάστε το άρθρο εδώ

Post Author: admin