Στα άκρα η κόντρα με τη δήλωση Δρίτσα για 17 Νοέμβρη – Ο Γεωργιάδης ζητά διαγραφή

Sharing is caring!

Πολιτική θύελλα ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και αξιωματική αντιπολίτευση έχει ξεσπάσει μετά την πρωινή δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρή Δρίτσα πως κανείς «δεν έχει τρομοκρατηθεί από τη 17 Νοέμβρη».

Σύμφωνα με τον ίδιο, που μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Κανάλι 1 – 90,4», από τους κυβερνητικούς χειρισμούς «θα αναβιώσει μία συζήτηση για τη δράση του ένοπλου και της τρομοκρατίας, όπως λέγεται, αν και κανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί από τη δράση αυτών των οργανώσεων».

Οργισμένη αντίδραση της ΝΔ – «Ο Τσίπρας να πάρει θέση»

Άμεση ήταν η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας, που κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να πάρει θέση για τις δηλώσεις του βουλευτή του κόμματός του, που τις χαρακτηρίζει «ανεπίτρεπτες για εκπρόσωπο κοινοβουλευτικού κόμματος». 

Η Πειραιώς τονίζει πως οι εν λόγω δηλώσεις προσβάλλουν βάναυσα τη μνήμη των 23 ανθρώπων που έχουν δολοφονηθεί από την οργάνωση και δείχνουν πλήρη περιφρόνηση στον πόνο των οικογενειών που θρηνούν τον χαμό των αγαπημένων τους προσώπων.

«Είναι δε χυδαίο να επικαλείται την πολιτική ταυτότητα των θυμάτων, λες κι έχει κάποιος το δικαίωμα να καταδικάζει σε θάνατο και να δολοφονεί όποιον θέλει» τονίζει το κυβερνών κόμμα.

Διευκρινίσεις Δρίτσα

Με τη σειρά του, ο κ. Δρίτσας κατηγόρησε τη ΝΔ ότι «παίζει ανεύθυνα και επικίνδυνα παιχνίδια εναντίον των πολιτικών της αντιπάλων, στο φόντο της δράσης της τρομοκρατίας, δυναμιτίζοντας το κλίμα του δημοκρατικού διαλόγου». 

«Είναι αυτονόητο πως η αναφορά μου ότι “κανείς δεν τρομοκρατήθηκε από τη 17Ν”, αναφερόταν στην ελληνική Δημοκρατία, τους δημοκρατικούς πολίτες και τις αξίες του κράτους δικαίου, τις οποίες δεν σεβάστηκαν οι τρομοκράτες. Η τρομοκρατία απέτυχε, το κράτος δικαίου επικράτησε, αν και πλήρωσε βαρύ φόρο τιμής με αίμα. Οφείλω να το ξεκαθαρίσω, εάν η πιεστική λόγω χρόνου διατύπωση δεν είναι πλήρης και απολύτως σαφής και ξεκάθαρη. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι έχει κανείς δικαίωμα να τη διαστρεβλώνει, προσδίδοντας εντελώς διαφορετικό νόημα από αυτό που είπα και εννοούσα» τόνισε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Νέα ανακοίνωση της ΝΔ

Η «σιωπή» του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε νέα αντίδραση από το κυβερνών κόμμα που υπογράμμισε πως «εννέα ώρες μετά τις προσβλητικές, για τα θύματα της 17Ν και τις οικογένειές τους, και ανεπίτρεπτες, για εκπρόσωπο κοινοβουλευτικού κόμματος, δηλώσεις του κ. Δρίτσα, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας δεν έχουν βρει να πουν κουβέντα».

Μάλιστα, η ΝΔ ρωτά αν ο κ. Τσίπρας καταδικάζει τις δηλώσεις Δρίτσα, ή αν συμφωνεί μαζί του, ενώ συμπληρώνει πως «παράλληλα με την καμπάνια υπεράσπισης του κατά συρροή δολοφόνου Δ. Κουφοντίνα, ο ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί το αίσθημα κάθε δημοκρατικού πολίτη και με τις δηλώσεις των στελεχών του».

Διαγραφή Δρίτσα ζητά ο Γεωργιάδης

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος από τη Βουλή τόνισε πως σήμερα «έγινε ίσως η πιο σεχταριστική πολιτική δήλωση που έχει γίνει από βουλευτή καθ’ όλη τη διάρκεια της Μεταπολίτευσης».

«Η τρομοκρατία σε όλο τον δυτικό κόσμο διώκεται ποινικά με τους σκληρότερους νόμους, ο εκθειασμός της διώκεται και αυτός ποινικά. Δεν μπορεί να είσαι μέλος σε αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία και δυτικών αξιών αν επαινείς την τρομοκρατία» πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

Μάλιστα, εκτιμά πως η «αφωνία» από την αξιωματική αντιπολίτευση πηγάζει από το γεγονός πως στον ΣΥΡΙΖΑ «πιστεύουν τα ίδια με τον Κουφοντίνα» και κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να διαγράψει τον κ. Δρίτσα.

Διαβάστε το άρθρο εδώ

Post Author: admin