Στη Βόρεια Μακεδονία ο Τσίπρας – Επί τάπητος οι «γκρίζες» ζώνες της Συμφωνίας των Πρεσπών

Sharing is caring!

Στη Βόρεια Μακεδονία θα μεταβεί την Τρίτη ο Αλέξης Τσίπρας, στην πρώτη επίσημη επίσκεψη Έλληνα πρωθυπουργού στη γειτονική χώρα.

Τον κ. Τσίπρα, ο οποίος θα έχει συνάντηση με τον Ζόραν Ζάεφ, θα συνοδεύει πολυπληθής ομάδας επιχειρηματιών και στελεχών του οικονομικού κλάδου της Ελλάδας.

Η επίσκεψη, όπως διαρρέουν κυβερνητικές πηγές, έρχεται ως επισφράγισμα της Συμφωνίας των Πρεσπών και εντάσσεται στο πλαίσιο της περαιτέρω ανάπτυξης των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων των δύο χωρών.

Κατά τη διάρκεια των διμερών επαφών, Τσίπρας και Ζάεφ αναμένεται να εξετάσουν τις «γκρίζες» ζώνες της Συμφωνίας των Πρεσπών, και ιδίως την ονομασία προέλευσης ορισμένων προϊόντων της Μακεδονίας.

Πρόσφατη άλλωστε, είναι η περίπτωση «μακεδονικού» κρασιού, η οποία φέρεται να έπεσε «θύμα» της Συμφωνίας των Πρεσπών, με αποτέλεσμα τη φερόμενη διακοπή της συνεργασίας με μεγάλη εισαγωγική εταιρεία από την Κίνα.

Οι δύο πρωθυπουργοί, παράλληλα, αναμένεται να υπογράψουν μία σειρά διακρατικών και επιχειρηματικών συμφωνιών, ενώ το «παρών» στις επαφές θα δώσουν και αρκετά κυβερνητικά στελέχη, όπως οι κ.κ. Δραγασάκης, Παππάς, Αποστολάκης και Σταθάκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αρκετοί επιχειρηματίες της Βόρειας Ελλάδας αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στην επιχειρηματική αποστολή στη γειτονική χώρα, με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης να απαντούν αρνητικά στην πρόσκληση του κ. Τσίπρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τι γίνεται με το brand «Μακεδονία» μετά τις Πρέσπες; Απόψεις από Αθήνα και Σκόπια

Διαβάστε το άρθρο εδώ

Post Author: admin