Στον πρόεδρο Δημοκρατίας ο Κόντε: Σε “έκτακτη ανάγκη” η Ιταλία μέχρι τέλη Απριλίου

Sharing is caring!

Στον πρόεδρο Δημοκρατίας ο Κόντε: Σε “έκτακτη ανάγκη” η Ιταλία μέχρι τέλη Απριλίου | Hellasjournal.com

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

O Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, καθισμένος στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου που τον μεταφέρει στο προεδρικό μέγαρο στη Ρώμη για την συνάντησή του με τον Πρόεδρο Ματαρέλα. EPA/ANGELO CARCONI
Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε πριν από λίγο είχε σύντομη συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα.

Όπως διέρρευσε, ο Ιταλός πρωθυπουργός έκανε γνωστή την πρόθεσή του να μεταβεί στη Βουλή και στη Γερουσία, με στόχο μια αναλυτική πολιτική συζήτηση επί των νέων πολιτικών δεδομένων.

Σχετικά, δηλαδή, με την κατάσταση που προέκυψε μετά την αποχώρηση των δύο υπουργών του κόμματος του Ματέο Ρέντσι, αλλά και για να εξακριβώσει αν η κυβερνητική συμμαχία του μπορεί να συνεχίσει την πορεία της.

Σύμφωνα με πολλούς παρατηρητές, ο Κόντε, με τον τρόπο αυτό, μπορεί να κερδίσει πολύτιμο χρόνο (ίσως και τέσσερις με πέντε ήμερες) για να αναζητήσει -ενδεχομένως- νέους, πολύτιμους συμμάχους και υποστηρικτές.

Από την μεριά της, η κεντροδεξιά συμμαχία συνεχίζει να ζητά την προκήρυξη πρόωρων βουλευτικών εκλογών. Η ηγετική της ομάδα είχε επίσης, τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο Ματαρέλα ενώ παράλληλα υποστήριξε, με δηλώσεις στα μέσα ενημέρωσης, ότι διαθέτει και στο σημερινό κοινοβούλιο, την αναγκαία πλειοψηφία για να κυβερνήσει την χώρα.

Στο μεταξύ, η κυβέρνηση Κοντε αποφάσισε να παρατείνει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λόγω κορωναϊού, μέχρι τις 30 Απριλίου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ του ανταποκριτή Θ. Ανδρεάδη – Συγγελάκη
Ρώμη, Ιταλία

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Υπεροχή της κεντροδεξιάς σε περίπτωση εκλογών στην Ιταλία δίνουν οι δημοσκοπήσεις
Διαβάστε το άρθρο εδώ

Post Author: admin