Στον ραδιοσταθμό Radio Svoboda επιβλήθηκε πρόστιμο 1,1 εκατ. ρουβλίων με νόμο περί «πρακτόρων ξένης χώρας»

Sharing is caring!

Στον ραδιοσταθμό Radio Svoboda επιβλήθηκε πρόστιμο 1,1 εκατ. ρουβλίων με νόμο περί «πρακτόρων ξένης χώρας» | Hellasjournal.com

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

File Photo: Ειδικές δυνάμεις της ρωσικής αστυνομίας EPA, SERGEI CHIRIKOV
Η ρωσική εποπτική αρχή τηλεπικοινωνιών Roskomnadzor επέβαλλε πρόστιμο 1,1 εκ. ρουβλίων (περίπου 12.000 ευρώ) στον αμερικανικό ραδιοσταθμό Radio Svoboda (Radio Liberty) και στον γενικό διευθυντή του όπως και στις ιστοσελίδες που διαθέτει, επειδή δεν ανέγραφαν την ειδική σήμανση ότι είναι «πράκτορες ξένης χώρας», καθώς έχουν συμπεριληφθεί στο μητρώο των «πρακτόρων ξένης χώρας».

Στις 22 Ιανουαρίου οι συντάκτες του Radio Svoboda (Radio Liberty) είχαν δηλώσει στους The New York Times ότι ενδέχεται να κλείσουν το παράρτημα τους στη Μόσχα εξαιτίας του νόμου περί «πρακτόρων ξένης χώρας».

Την παρούσα στιγμή, στο μητρώο «πρακτόρων ξένης χώρας» έχουν συμπεριληφθεί 12 ΜΜΕ (πολλά από τα οποία είναι ιστότοποι του Radio Svoboda) και πέντε φυσικά πρόσωπα (μεταξύ των οποίων και η δημοσιογράφος Λουντμίλα Σαβίτσκαγια).

Η ένταξη των τελευταίων στο μητρώο έγινε μετά τον νόμο που υπέγραψε στα τέλη Δεκέμβριου ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, σύμφωνα με τον οποίο φυσικά πρόσωπα που χρηματοδοτούνται από το εξωτερικό για πολιτική δραστηριότητα, όπως και πολιτικές οργανώσεις μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που χρηματοδοτούνται από το εξωτερικό, εξισώνονται με «πράκτορες ξένης χώρας».

Με πληροφορίες Novaya Gazeta μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS
Διαβάστε το άρθρο εδώ

Post Author: admin