Στο στόχαστρο των ΗΠΑ η Βενεζουέλα: Νέες προειδοποιήσεις Ουάσινγκτον στον Μαδούρο

Sharing is caring!

Η αμερικανική κυβέρνηση προειδοποίησε τον πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο ότι θα υπάρξουν συνέπειες για “σκανδαλώδεις” ενέργειες εκφοβισμού εναντίον του ηγέτη της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό, δήλωσε ένας ανώτερος Αμερικανός αξιωματούχος σε δημοσιογράφους.

Νωρίτερα σήμερα, ο – κατά τις ΗΠΑ μεταβατικός πρόεδρος της Βενεζουέλας – Γκουαϊδό κατήγγειλε τις αρχές για εκφοβισμό, λέγοντας ότι ειδικές αστυνομικές δυνάμεις επισκέφτηκαν το σπίτι της οικογένειάς του, αναζητώντας τη σύζυγό του.

Η αμερικανική κυβέρνηση επιθυμεί η Citgo, θυγατρική εταιρεία της δημόσιας επιχείρησης πετρελαίου της Βενεζουέλας PdVSA, να παραμείνει βιώσιμη παρά τις σαρωτικές νέες κυρώσεις που επέβαλε μέσα στην εβδομάδα η Ουάσινκγτον.

Ωστόσο, ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ Τζον Μπόλτον έχει προειδοποιήσει τον Μαδούρο, τη Ρωσία και όλους διεθνείς παράγοντες να μην προχωρούν σε αγοραπωλησίες χρυσού, πετρελαίου ή άλλων αγαθών της Βενεζουέλας.

“Έχουμε γίνει μάρτυρες ενός πλιάτσικου της τελευταίας στιγμής”, τόνισε ο κυβερνητικός αξιωματούχος σε μια τηλεδιάσκεψη με δημοσιογράφους.

Η Βενεζουέλα θα πουλήσει 15 τόνους χρυσού στα ΗΑΕ: Πέρυσι εξήγαγε χρυσό 900 εκ. στην Τουρκία

31/01/2019 22:47
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Ουάσινγκτον, ΗΠΑ

Διαβάστε το άρθρο εδώ

Post Author: admin