Σ. Τσιόδρας: Υποχρεωτικές οι μάσκες σε κλειστούς χώρους

Sharing is caring!

Υπέρ της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε καταστήματα και μέσα μαζικής μεταφοράς τάχθηκε η πλειοψηφία της Επιτροπής των ειδικών, όπως ανακοίνωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για την πανδημία.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιόδρας, η Επιτροπή τοποθετήθηκε σχετικά με την ισχυρή σύστασή ή υποχρεωτική χρήση μάσκας κατά την μετακίνηση με μέσα μαζικής μεταφοράς και στις επισκέψεις σε πολυσύχναστους κλειστούς χώρους και κατά πλειοψηφία αποφάσισε να τηρείται ως υποχρεωτικό μέτρο η χρήση μάσκας σε χώρους όπως παντοπωλεία, νοσοκομεία, ιατρεία, διαγνωστικά εργαστήρια, κουρεία, κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής, τόσο για τους πελάτες όσο και για τους εργαζόμενους.

Ωστόσο, όπως τόνισε, η μάσκα στην επόμενη φάση δεν πρέπει να δίνει ψευδή αίσθηση ασφάλειας και σημαντικό ρόλο θα παίξουν η προσωπική υγιεινή των χεριών, η τήρηση των αποστάσεων, η χρήση αντισηπτικών. 

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια των αυστηρών περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση του κοροναϊού, το ζήτημα της χρήσης μάσκας υπήρξε από τα πλέον αμφιλεγόμενα, καθώς συζητήθηκε πολύ έντονα αλλά ουσιαστικά ποτέ δεν υπήρξε μια σαφής επίσημη απάντηση και οδηγία.

Διαβάστε το άρθρο εδώ

Post Author: admin