Ταραντίλης για Τσίπρα: Χυδαίο να προσπαθεί να εκμεταλλευτεί πολιτικά τον πόνο κακοποιημένων ανθρώπων

Sharing is caring!

Για ανάρτηση – ντροπή κάνει λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης, ο οποίος σχολιάζοντας τους ισχυρισμούς του Αλέξη Τσίπρα σχετικά με για τις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση στο χώρο του θεάματος που έχουν δει τελευταία το φως της δημοσιότητας, υπενθύμισε την υπόθεση με τον Πρεσβευτή της Βενεζουέλας στην Ελλάδα.

«Πρόκειται για ανάρτηση-ντροπή, όσο επιμένει να μιλά ο κ. Τσίπρας με αυτό τον τρόπο, τόσο εκτίθεται» αναφέρει χαρακτηριστικά ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Παράλληλα, αφού σημειώνει ότι «η ελληνική κοινωνία παρακολουθεί σοκαρισμένη τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις για κακοποιήσεις, σεξουαλικές παρενοχλήσεις και για εγκλήματα διαφόρων ειδών», υπογραμμίζει ότι «τα στόματα άνοιξαν και το πέπλο σιωπής, που σκέπαζε επί δεκαετίες σκοτεινές υποθέσεις, έδωσε τη θέση του στο θάρρος και την τόλμη για να έρθουν στο φως όσα έμεναν κρυμμένα».

«Σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε ακόμα και στο πρόσφατο παρελθόν, όταν υποθέσεις που αποκαλύπτονταν κουκουλώνονταν, η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν δίπλα στα θύματα της κακοποίησης, τα ενθάρρυναν να μιλήσουν και να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη και εξετάζουν και νομοθετικά μέτρα προκειμένου να αντιμετωπιστούν τέτοια φαινόμενα», προσθέτει.

Αναφερόμενος, δε, στην ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Ταραντίλης καταλήγει:

«Είναι πραγματικά χυδαίο και συνάμα υποκριτικό να προσπαθεί ο κ. Τσίπρας να εκμεταλλευτεί πολιτικά τον πόνο κακοποιημένων ανθρώπων απευθύνοντας κατηγορίες για δήθεν κάλυψη καταγγελλόμενων προσώπων. Άλλωστε, η γνωστή υπόθεση με τον Πρεσβευτή της Βενεζουέλας στην Ελλάδα, που είχε απασχολήσει την επικαιρότητα, είναι πολύ πρόσφατη για να ξεχαστεί. Πρόκειται για ανάρτηση-ντροπή. Όσο επιμένει να μιλά ο κ. Τσίπρας με αυτό τον τρόπο, τόσο εκτίθεται».

Τσίπρας για σεξουαλική παρενόχληση: Ανήθικο να μην παίρνουμε θέση

Υπενθυμίζεται ότι από την πλευρά του, ο Αλέξης Τσίπρας, παίρνοντας θέση για τις καταγγελίες και τις αποκαλύψεις στον καλλιτεχνικό χώρο τόνισε ότι «ο φόβος πια έσπασε» και γι΄ αυτό είναι ανήθικο «να μην στηρίζουμε τους ανθρώπους που βρίσκουν τη δύναμη να μας πουν την αλήθεια τους».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αφού υπογραμμίζει μεταξύ άλλων ότι «δεν θα κατηγορήσει ποτέ κανέναν για τη φιλία ή τη στενή συναναστροφή με ανθρώπους, που σήμερα αποκαλύπτεται ότι δεν ήταν ακριβώς αυτοί που η εικόνα τους έδειχνε», σημειώνει, εξαπολύοντας επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη:

«Θεωρώ όμως ανήθικο, όταν πια ξέρουμε, να μην παίρνουμε θέση. Να μην στηρίζουμε τους ανθρώπους που βρίσκουν τη δύναμη να μας πουν την αλήθεια τους. Να μην απομακρύνουμε, αν περνάει από το χέρι μας, από θέσεις ευθύνης αυτούς που σήμερα καταγγέλλονται. Και ακόμα χειρότερα, θεωρώ εγκληματικό, στο όνομα της όποιας φιλίας, να επιχειρούμε να τους καλύψουμε. Ο κος Μητσοτάκης δεν οφείλει απλά να πάρει θέση, όπως του ζητούν επισήμως πολλοί από τους καταγγέλλοντες. Ο κος Μητσοτάκης οφείλει και να πάρει θέση αλλά και να δώσει εξηγήσεις. Για ποιο λόγο η κα Μενδώνη, ενώ γνώριζε, επί δυο εβδομάδες παρείχε πλήρη κάλυψη στον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού; Αν ο λόγος δεν είναι οι εντολές του, τότε οφείλει να ζητήσει αμέσως την παραίτηση της Υπουργού του. Αν όμως ο λόγος είναι ότι ο ίδιος έσπευσε να δώσει λίγο από την κάλυψη της δικής του εξουσίας σε κάποιον που καταγγέλλεται για τόσο απεχθή εγκλήματα, να ξέρει ότι διέπραξε ασυγχώρητο ατόπημα. Αν πιστεύει ότι θα μπορέσει όλο αυτό να το κρύψει κάτω από το χαλί, ελπίζοντας πως κάποια στιγμή θα ξεχαστεί, κάνει τεράστιο λάθος. Ο φόβος πια έσπασε. Και θαρρώ ότι είμαστε ακόμη στην αρχή».

Διαβάστε το άρθρο εδώ

Post Author: admin