Τα ηλεκτρικά αυτόνομα φορτηγά της Volvo θα μεταφέρουν εμπορεύματα της DFDS

Sharing is caring!

Τα ηλεκτρικά αυτόνομα φορτηγά της Volvo θα μεταφέρουν εμπορεύματα της DFDS

Η Σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία σύναψε συνεργασία με την εταιρεία DFDS, που σημαίνει πως τα ηλεκτρικά αυτόνομα φορτηγά της Volvo Trucks θα μεταφέρουν προϊόντα και εμπορεύματα με αυτόματο τρόπο, χωρίς την παρουσία οδηγού, μεταξύ ενός κόμβου εφοδιαστικής αλυσίδας και ενός λιμένα στη Σουηδία.

Για εκείνους που δεν γνωρίζουν αξίζει να επισημάνω πως τα τελευταία χρόνια η Volvo κατέβαλε τεράστιες προσπάθειες στον τομέα των αυτόνομων φορτηγών (όπου τελικά έχουν αποδώσει καρπούς) και σχετίζονται με την φορτοεκφόρτωση και μεταφορά εμπορευμάτων. Μάλιστα έχει συμμετάσχει σε πολλά πιλοτικά έργα, συμπεριλαμβανομένου ενός αυτοκατευθυνόμενου φορτηγού για να βοηθήσει τους αγρότες ζαχαροκάλαμου στη Βραζιλία να βελτιώσουν την οικονομική απόδοση των καλλιεργειών τους, επίσης συμμετείχε και σε ένα πρόγραμμα με τα αυτόνομα φορτηγά της για την αυτόνομη συλλογή απορριμμάτων. Εν ολίγοις όλα αυτά τα εγχειρήματα στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία

Τον Νοέμβριο, η Volvo αποκάλυψε επίσης ό,τι τα πρώτα εμπορικά αυτοκινούμενα φορτηγά της θα χρησιμοποιηθούν στην εξορυκτική βιομηχανία, μεταφέροντας ασβεστόλιθο κατά μήκος ενός δρόμου πέντε χιλιομέτρων από τα ορυχεία προς ένα κοντινό λιμάνι.

Επιπλέον, τον περασμένο Σεπτέμβριο, η Volvo ξεκίνησε μια νέα ιδέα ηλεκτρικού αυτόνομου φορτηγού που ονομάζεται Vera, στο οποίο δεν υπάρχει καμπίνα για τον οδηγό – δηλαδή πρόκειται για ένα τηλεκατευθυνόμενο όχημα, κάτι παρόμοιο που πράττει μία άλλη Σουηδική εταιρεία, η Einride, η οποία αναπτύσσει επίσης περίπου ίδιο εγχείρημα αυτόνομων φορτηγών χωρίς καμπίνα- αλλά ουσιαστικά δεν είναι τόσο αυτόνομο φορτηγό όσο της Volvo.

Επειδή αναμφισβήτητα η Volvo είναι ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές φορτηγών παγκοσμίως, και δεν θέλει να αναπαύεται στις δάφνες της δόξας της, έχει βάλει ως στόχο να αυξήσει τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της εταιρείας της, μέσω των αυτόνομων φορτηγών της σε διάφορες βιομηχανίες.

Η DFDS θα χρησιμοποιήσει τα φορτηγά της Volvo για τη μεταφορά εμπορευματοκιβωτίων σε μια προκαθορισμένη διαδρομή στους δημόσιους δρόμους της Σουηδίας με μέγιστη ταχύτητα 40 χλμ. (25 μίλια) την ώρα. Τα φορτηγά θα παρακολουθούνται απομακρυσμένα από έναν χειριστή που θα βρίσκεται σε μια αίθουσα ελέγχου.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της DFDS, ο Torben Carlsen δήλωσε: «Αυτή η συνεργασία θα μας βοηθήσει να αναπτύξουμε μια αποδοτική, ευέλικτη και βιώσιμη λύση που θα έχει ένα μακροπρόθεσμο ορίζοντα, όπου μέσω αυτών των αυτόνομων φορτηγών θα μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε στο έπακρο και τις πιο απαιτητικές ανάγκες των πελατών μας, και το κυριότερο από όλα είναι πως δεν θα επιβαρύνουμε ούτε στο ελάχιστο το περιβάλλον».

Διαβάστε το άρθρο εδώ

Post Author: admin