Τα Microsoft Studios μετονομάζονται πλέον σε Xbox Game Studios

Sharing is caring!

Η Microsoft προχώρησε στην μετονομασία του κλάδου ανάπτυξης video games από το μέχρι σήμερα Microsoft Studios σε Xbox Game Studios.

Ο κλάδος ανάπτυξης τίτλων για τον κόσμο των video games της Microsoft έχει αλλάξει αρκετές φορές ονομασία μέχρι σήμερα, καθώς πριν από «Microsoft Studios» ο τομέας ήταν γνωστός και σαν «Microsoft Game Studios». Η τελευταία αλλαγή προφανώς αντανακλά την αναγνωρισιμότητα που έχει λάβει η επωνυμία Xbox, κατά τη διάρκεια της τελευταίας (σχεδόν) εικοσαετίας από το λανσάρισμα της αρχικής κονσόλας της εταιρείας.

Όπως εξήγησε ο αντιπρόεδρος της Microsoft, Matt Booty, η νέα ονομασία είναι περισσότερο ευθυγραμμισμένη με «την σημερινή αποστολή της ομάδας του Xbox», για να συμπληρώσει «καθώς έχουμε επεκτείνει την εστίασή μας πέρα από την ίδια την κονσόλα, το Xbox brand εξελίχθηκε επίσης από τις αρχικές ρίζες του».

«Σήμερα, το Xbox αποτελεί ένα εμπορικό σήμα gaming για κάθε είδους συσκευή, ανεξάρτητα από το πώς ή πού θέλετε να παίξετε ή με ποιον θέλετε να παίξετε» κατέληξε το στέλεχος της Microsoft.

Κάτω από τα Xbox Game Studios θα υπάγονται πλέον συνολικά 13 ομάδες ανάπτυξης τίτλων περιλαμβανομένων των Rare, Obsidian Entertainment, 343 Industries, and Ninja Theory που είναι υπεύθυνες για την ανάπτυξη των σημαντικότερων τίτλων της εταιρείας όπως Halo, Minecraft, Sea of Thieves και State of Decay.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Polygon το επόμενο λανσάρισμα των Xbox Game Studios θα είναι το Crackdown 3 της ομάδας ανάπτυξης Sumo Digital το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 15 Φεβρουαρίου για PC και Xbox One. Ο τίτλος υπέστη τρεις αναβολές καθώς το αρχικό λανσάρισμα είχε προγραμματιστεί το 2016.

Διαβάστε το άρθρο εδώ

Post Author: admin