«Τεχνολογική» ώθηση στη Wall Street

Sharing is caring!

Με κέρδη έκλεισαν την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας οι αμερικανικοί δείκτες στη Wall Street, λαμβάνοντας ώθηση από τις μετοχές της τεχνολογίας.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,7%, ο τεχνολογικός Nasdaq σημείωσε άνοδο 1,2%, ενώ ο ευρύτερος δείκτης S&P 500 κατέγραψε κέρδη 0,7%.

Οι μετοχές των Facebook, Apple, Alphabet και Netflix ενισχύθηκαν κατά περισσότερο από 2%, με τους επενδυτές πάντως να απογοητεύονται από τα εταιρικά αποτελέσματα δ’ τριμήνου της Alphabet, τα οποία ανακοινώθηκαν μετά τη λήξη της συνεδρίασης.

Η ανοδική εκκίνηση της Wall Street στην τρέχουσα εβδομάδα έρχεται μετά από έξι συνεχόμενες κερδοφόρες εβδομάδες για τους Dow Jones και Nasdaq.

Συνολικά, τον Ιανουάριο ο S&P 500 ενισχύθηκε κατά 7,9%, στην καλύτερη μηνιαία επίδοσή του από τον Οκτώβριο του 2015. Παράλληλα, αυτός ήταν ο καλύτερος Ιανουάριος για τον S&P 500 από τον Ιανουάριο του 1987. Τον Δεκέμβριο, ο S&P 500 είχε εμφανίσει απώλειες 9,2%, ωστόσο τα κέρδη του από τα Χριστούγεννα και μετά αγγίζουν το 15%.  

Στο σύνολο του Ιανουαρίου ο Dow Jones κατέγραψε κέρδη 7,2%. Πρόκειται για την καλύτερη μηνιαία επίδοσή του από το 2015 και τον πιο κερδοφόρο Ιανουάριο των τελευταίων 30 ετών, σύμφωνα με το CNBC.

naftemporiki.gr

Διαβάστε το άρθρο εδώ

Post Author: admin