Τζανακόπουλος: «Ο κ. Μητσοτάκης επιχείρησε ανεπιτυχώς να δραπετεύσει από την πολιτική ευθύνη για την προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης Λιγνάδη»

Sharing is caring!

«Ο κ. Μητσοτάκης επιχείρησε χθες στη Βουλή, ανεπιτυχώς, να δραπετεύσει από την τεράστια πολιτική ευθύνη που έχει για την προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης Λιγνάδη», δήλωσε ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Τζανακόπουλος, σε συνέντευξή του στον «ΑΝΤ1».

Υποστήριξε ότι χθες «αναδείχθηκαν πλήρως οι τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης και προσωπικά του Κυριάκου Μητσοτάκη, για την προσπάθεια συγκάλυψης» και πρόσθεσε ότι «όλοι έχουν καταλάβει ότι για 15 μέρες, η κυβέρνηση προσπάθησε να περάσει το θέμα “στα ψιλά”», «κι αυτό επειδή ακριβώς ο κ. Λιγνάδης ήταν προσωπική επιλογή του κ. Μητσοτάκη». Ανέφερε ότι «από τις 6 Φεβρουαρίου, ενώ είχαν προκύψει επώνυμες καταγγελίες για τον κ. Λιγνάδη, η κυβέρνηση έκανε λόγο για ανώνυμες καταγγελίες και φήμες και δεν έστελνε την υπόθεση στη Δικαιοσύνη. Μάλιστα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε μία εβδομάδα μετά την παραίτηση Λιγνάδη, ότι ο πρώην διευθυντής του Eθνικού παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους». Συνεχίζοντας, είπε ότι η «κ. Μενδώνη αποφάσισε τελικά να στείλει την υπόθεση στη Δικαιοσύνη, μόνο την ημέρα που κατατέθηκε μήνυση για μη παραγεγραμμένο αδίκημα» και έκανε λόγο για «ξεκάθαρη προσπάθεια συγκάλυψης του θέματος επί 15 ημέρες «προκειμένου η κυβέρνηση να αποφύγει το πολιτικό κόστος».

Σχετικά με το ζήτημα της ποιότητας του δημόσιου διαλόγου, ο κ. Τζανακόπουλος ανέφερε ότι «αποδείχθηκε ότι αυτός ο οποίος στηρίχθηκε σε όλο τον εσμό των “τρολς” του διαδικτύου για να γίνει πρωθυπουργός, είναι ακριβώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης που τώρα μας ζητάει και τα ρέστα».

Αναφερθείς στην υπόθεση Κουφοντίνα, ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τόνισε ότι «σε μία φιλελεύθερη δυτική δημοκρατία δεν επιτρέπεται για κανέναν απολύτως λόγο να πεθάνει απεργός πείνας». Εξέφρασε την ελπίδα «να μην είμαστε η πρώτη χώρα της Ευρώπης εδώ και 40 χρόνια, στην οποία θα υπάρξει νεκρός απεργός πείνας, ανεξαρτήτως του αιτήματός του». «Αν και στη συγκεκριμένη περίπτωση», πρόσθεσε, «έχουμε να κάνουμε με ένα νόμιμο αίτημα, το οποίο στηρίζεται σε νόμο που έχει ψηφίσει η ίδια η κυβέρνηση της ΝΔ και το οποίο αρνείται να υλοποιήσει γιατί λειτουργεί με εκδικητικότητα, για λόγους τους οποίους η ίδια ξέρει».

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Διαβάστε το άρθρο εδώ

Post Author: admin