Τι θα πει ο Αλέξης Τσίπρας στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο

Sharing is caring!

Ο πρωθυπουργός έχοντας αφήσει πίσω τους τις εντάσεις και τις περιπέτειες των τελευταίων ημερών επιθυμεί να στείλει το μήνυμα ότι «προχωράμε μπροστά με όσους επιθυμούν να ακολουθήσουν» και στόχο μια Ελλάδα εκτός των μνημονίων, σύμφωνα και με το πολιτικό αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ.

Η «πρεμιέρα» της νέας αυτής περιόδου επιχειρείται με το υπουργικό συμβούλιο, που συγκάλεσε για σήμερα στις 15.00 στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας.

«Πρωταγωνίστρια» του σημερινού υπουργικού συμβουλίου θα είναι η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, καθώς άμεσα πρέπει να κλείσει το θέμα της αύξησης του κατώτατου μισθού. Η ίδια η υπουργός με συνέντευξή της στον κυριακάτικο Τύπο ξεκαθάρισε πως το ακριβές ποσοστό της αύξησης θα το ανακοινώσει ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας και, όπως προκύπτει από τις εξελίξεις, αυτό θα γίνει σήμερα.

Υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου, που ερωτήθηκε σχετικά το βράδυ της Κυριακής, σχολίασε πως δεν μπορεί να εκτιμήσει το ύψος, μιας και η απόφαση είναι αποκλειστικά του πρωθυπουργού ο οποίος και έχει ενημερωθεί για όλα τα οικονομικά στοιχεία που σχετίζονται με αυτό.

Δεν διέψευσε, όμως, και τις πληροφορίες για μια αύξηση της τάξεως του 8% πράγμα που σημαίνει πως ο κατώτατος μισθός θα στα 633 ευρώ από τα 586 που είναι σήμερα.

Εξίσου σημαντικό είναι πως μετά από αυτή την εξέλιξη αυξήσεις θα υπάρξουν και στα επιδόματα που υπολογίζονται βάση του κατώτατου μισθού, ενώ μεγάλοι κερδισμένοι θα είναι όσοι μέχρι σήμερα αμείβονται με τον υποκατώτατο μισθό, ο οποίος και καταργείται.

Η υπουργός Εργασίας θα πρέπει άμεσα να υπογράψει την σχετική υπουργική απόφαση μιας και οι αυξήσεις υπολογίζονται άμεσα, στον μισθό του Φεβρουαρίου.

Διαβάστε το άρθρο εδώ

Post Author: admin