Τι οδήγησε τον Μπιλ Γκέιτς να αποφασίσει να γίνει ο μεγαλύτερος γαιοκτήμονας των ΗΠΑ

Sharing is caring!

«Ο τομέας της γεωργίας είναι σημαντικός», δήλωσε.

Νωρίτερα στη χρονιά, ανακοινώθηκε πως ο συνιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς, αγόραζε «αθόρυβα» σημαντικές εκτάσεις καλλιεργήσιμης γης, με αποτέλεσμα να γίνει ο μεγαλύτερος γαιοκτήμονας των ΗΠΑ. Η υπόθεση έκανε το γύρο του κόσμου, οι θεωρίες συνωμοσίας άρχισαν να οργιάζουν και κανείς δεν καταλάβαινε τι οδήγησε το δισεκατομμυριούχο στην κίνησή του εκείνη.

Κάτι περισσότερο από τρεις μήνες μετά, ο Μπιλ Γκέιτς δίνει την απάντηση. Δέχθηκε ερωτήσεις από χρήστες του Reddit, σε ένα από τα διαδικτυακά «meet and greet» που συνηθίζει να διοργανώνει- αυτήν τη φορά για να προωθήσει το βιβλίο του για την κλιματική αλλαγή.

«Γεια σου Μπιλ!», ξεκίνησε ένας Redditor. «Γιατί αγοράζεις τόσα χωράφια;»

«Η ομάδα των επενδυτών μου το επέλεξε», εξήγησε ο Γκέιτς, υπονοώντας πως οι λόγοι ήταν καθαρά οικονομικοί. «Δεν έχει σχέση με το κλίμα». Στη συνέχεια, βέβαια, αναίρεσε τα λόγια του. «Ο τομέας της γεωργίας είναι σημαντικός», πρόσθεσε. «Με περισσότερα σπαρτά, θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε την αποψίλωση των δασών και να βοηθήσουμε την Αφρική με τις κλιματικές δυσκολίες που ήδη αντιμετωπίζει».

Έπειτα, αναφέρθηκε στα βιολογικά καύσιμα. «Δεν είναι ξεκάθαρο το πόσο οικονομικά είναι, αλλά αν είναι πράγματι φτηνά, θα μπορέσει να λυθεί το πρόβλημα του άνθρακα που προκαλούν οι πτήσεις και τα μεγάλα φορτηγά».

Διαβάστε το άρθρο εδώ

Post Author: admin