Τι προβλέπει το νέο νομοσχέδιο για τις πορείες

Sharing is caring!

Τα “πάνω-κάτω” στις πορείες φέρνει το σχετικό νομοσχέδιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, το οποίο θα τεθεί σε διαβούλευση μέσα στις επόμενες μέρες.

Το σχέδιο της κυβέρνησης για την ελεγχόμενη διεξαγωγή διαδηλώσεων δεν καθορίζει μόνο αν θα γίνονται στο δρόμο ή στο πεζοδρόμιο, στη δεξιά ή αριστερή λωρίδα ή αν θα κλείνει όλος ο δρόμος ανάλογα με τη συμμετοχή που θα υπάρχει. Θα καθορίζει ακόμα και τους δρόμους που θα κλείνουν αλλά και πόση ώρα θα διαρκεί ο αποκλεισμός του.

Σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha «οι πορείες ή οι διαδηλώσεις οι οποίες είναι μικρού όγκου θα μπορούν να περιορίζονται στον αντίστοιχο χώρο του οδοστρώματος της κάθε πόλης ή θα μπορούν να διοχετεύονται από συγκεκριμένες οδούς».

Θετικοί δείχνουν οι καταστηματάρχες και σεβόμενοι πάντα το δικαίωμα στη διαμαρτυρία, ζητούν να διασφαλιστεί και το δικαίωμά τους στην ελεύθερη πρόσβαση και κυκλοφορία.

Αντίθετες με το νομοσχέδιο εμφανίζονται οι συνδικαλιστικές οργανώσεις. Η ΓΣΕΕ κάνει λόγο για περιορισμό με κατεύθυνση τον αυταρχισμό και τον περιορισμό του δημοκρατικού δικαιώματος, ο οποίος αποτελεί στοιχείο  που μπορεί να οδηγήσει σε αντιδημοκρατικές μεθόδους.

Πηγή: news247.gr

Διαβάστε το άρθρο εδώ

Post Author: admin