Το διάγγελμα Μητσοτάκη για το αυστηρό lockdown στην Αττική

Sharing is caring!

Με το lockdown τύπου Μαρτίου προ των πυλών στην Αττική, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απευθύνεται στους πολίτες για τα στοιχεία σχετικά με την πανδημία του κορονοϊού και τα νέα μέτρα που λαμβάνονται μετά και την εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων.

«Στόχος, είναι να βρισκόμαστε πάντα ένα βήμα μπροστά από τον ιό. Και η τακτική αυτή έφερε αποτέλεσμα στο τελευταίο «απαγορευτικό» του Ιανουαρίου» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός αναγγέλοντας αυστηροποίηση των μέτρων στην Αττική.

Στο πλαίσιο αυτό σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη από μεθαύριο Πέμπτη και έως τις 28 Φεβρουαρίου θα υπάρξουν αυξημένα περιοριστικά μέτρα στην Αττική.

Αυτό σημαίνει ότι κλείνει κάθε μορφή λιανεμπορίου και στο εξής όλες οι βαθμίδες εκπαίδευσης θα λειτουργούν εξ’ αποστάσεως πλην της ειδικής αγωγή που θα συνεχιστεί με φυσική παρουσία. Τα νέα μέτρα θα εξειδικευτούν περαιτέρω αύριο από τους αρμόδιους σύμφωνα με τον πρωθυπουργό.

«Δεν θα κρυφτώ: Στο δίμηνο που ακολουθεί η βεντάλια των περιορισμών ενδεχομένως θα ανοίγει και θα κλείνει ανάλογα με τα επίπεδα του συναγερμού» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Η ανησυχία των λοιμωξιολόγων που οδήγησε στον συναγερμό και το ολικό lockdown αφορά την αύξηση των εισαγωγών περιστατικών COVID 19 στα νοσοκομεία, την αύξηση των ασθενών που χρειάζονται κρεβάτι στη ΜΕΘ και η συνεχόμενη σημαντική πλέον αύξηση των κρουσμάτων στην Αττική την τελευταία εβδομάδα.

Το lockdown θα έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με αυτά του Μαρτίου, ενώ τις λεπτομέρειες και το πώς θα εφαρμοστούν τα μέτρα θα κάνει αύριο Τετάρτη ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. 

Με βάση την εισήγηση των λοιμωξιολόγων, κλείνουν από την Πέμπτη τα σχολεία και το λιανεμπόριο. Την απόφαση έλαβε η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων σε μία συνεδρίαση – εξπρές με 16 ναι και οκτώ λευκά. Κλειστές θα μείνουν και οι εκκλησίες.

Διαβάστε το άρθρο εδώ

Post Author: admin