Το επικίνδυνο όραμα Βέμπερ για την Ευρώπη που ρίχνει νερό στο μύλο του Ερντογάν

Sharing is caring!

Μια Ευρώπη που θα στηρίζεται στις χριστιανικές αξίες, χωρίς την Τουρκία στους κόλπους της, επιθυμεί ο Μάνφρεντ Βέμπερ, ο υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Το όραμα Βέμπερ,που στην Αθήνα μίλησε για την “ευγενή Ευρώπη”, ρίχνει νερό στον μύλο του Ερντογάν και της Τουρκίας κι αν ο κ.Βέμπερ δεν το ΄χει καταλάβει, ή παριστάνει πως δεν το καταλαβαίνει καλό θα ΄ναι οι πολιτικοί του συνοδοιπόροι στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα να του εξηγήσουν ορισμένα πράγματα. Σύντομα ο κ.Ερντογάν θα αξιοποιήσει τα όσα είπε ο Βέμπερ.

“Είμαστε υπερήφανοι που η (ευρωπαϊκή) ήπειρος έχει χριστιανικές επιρροές” και “αυτό δεν είναι κάτι το μουσειακό, πρέπει να μας καθοδηγήσεις για το μέλλον”, είπε ο Βέμπερ σε ομιλία του στο Μίνστερ της Γερμανίας, κηρύσσοντας την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας των κεντροδεξιών γερμανικών κομμάτων, του Χριστιανοδημοκρατικού (CDU) της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ και των Χριστιανοκοινωνιστών της Βαυαρίας (CSU).

Αυτές οι χριστιανικές αξίες θα πρέπει να οδηγήσουν τους Ευρωπαίους να είναι “ειλικρινείς” στις συνομιλίες τους με την Άγκυρα, τόνισε. “Για αυτόν τον λόγο πιστεύω ότι η Τουρκία δεν μπορεί να είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης”, επέμεινε, καταχειροκροτούμενος από τους υποστηρικτές του.

“Θέλουμε μια εταιρική σχέση, μια φιλική σχέση, αλλά θα έπρεπε να βάλουμε τέλος στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία”, επανέλαβε ο Βέμπερ.

Ο υποψήφιος του ΕΛΚ τόνισε επίσης ότι οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να υπερασπιστούν το ευρωπαϊκό σχέδιο “απέναντι στους εθνικιστές και τους εγωιστές”, εκτιμώντας ότι η Ευρώπη είναι αντιμέτωπη με μια “ιστορική στροφή” και πρέπει να αγωνιστεί για τον ευρωπαϊκό “τρόπο ζωής”.

Print Friendly, PDF & Email

Διαβάστε το άρθρο εδώ

Post Author: admin