Το Ιράν ευθύνεται για την έκρηξη σε ισραηλινό πλοίο στον Κόλπο του Ομάν, υποστηρίζει ο ισραηλινός ΥΠΑΜ

Sharing is caring!

Το Ιράν ευθύνεται για την έκρηξη σε ισραηλινό πλοίο στον Κόλπο του Ομάν, υποστηρίζει ο ισραηλινός ΥΠΑΜ | Hellasjournal.com

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

File photo: Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Benny Gantz. EPA, TAL SHAHAR, POOL
Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Μπένι Γκαντζ δήλωσε ότι η «αρχική εκτίμησή» του είναι ότι το Ιράν είναι υπεύθυνο για την έκρηξη σε ισραηλινής ιδιοκτησίας πλοίο χθες στον Κόλπο του Ομάν.

«Το Ιράν επιδιώκει να πλήξει ισραηλινές υποδομές και ισραηλινούς πολίτες», δήλωσε ο ισραηλινός υπουργός Αμυνας στο δημόσιο δίκτυο Kan. Η θέση του πλοίου σχετικά κοντά στο Ιράν εγείρει την ιδέα, την εκτίμηση ότι ήταν οι Ιρανοί».

«Αυτήν την στιγμή, σε επίπεδο αρχικής εκτίμησης, δεδομένης της εγγύτητας και της συγκυρίας- αυτή είναι η εκτίμησή μου», δήλωσε ο Μπένι Γκαντζ προσθέτοντας ότι πρέπει να γίνει βαθύτερη έρευνα.

Η έκρηξη σημειώθηκε χθες το πρωί στο οχηματαγωγό MV Helios Ray στον Κόλπο του Ομάν. Αμερικανός, αμυντικός αξιωματούχος στην Ουάσινγκτον δήλωσε ότι η έκρηξη δημιούργησε ρήγματα στο κύτος του πλοίου. Η αιτία της έκρηξης δεν είναι σαφής και δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί.

Το πλοίο ανήκει στην εταιρεία του Τελ Αβίβ Ray Shipping μέσω εταιρείας που είναι καταχωρημένη στην Νήσο του Μαν.

Ο ιδιοκτήτης του, σύμφωνα με το δίκτυο Kan, ο Ραμί Ούνγκαρ, δήλωσε σύμφωνα με πληροφορίες, ότι «η ζημιά είναι δύο οπές διαμέτρου 1,5 μέτρου περίπου, αλλά δεν είναι σαφές αν προκλήθηκαν από πύραυλο ή από νάρκες που τοποθετήθηκαν στο πλοίο».

Η ένταση αναζωπυρώθηκε στην περιοχή του Κόλπου από ο 2018, όταν η κυβέρνηση Τραμπ επανέφερε τις κυρώσεις κατά του Ιράν, μετά την αποχώρηση των ΗΠΑ από την διεθνή συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.

Η Ουάσινγκτον έχει επιρρίψει στο Ιράν την ευθύνη για σειρά επιθέσεων στον Κόλπο, κυρίως σε τέσσερα πλοία, ανάμεσά τους και δύο σαουδαραβικά τάνκερ, τον Μάιο 2019. Το Ιράν έχει αρνηθεί ότι ευθύνεται για τις επιθέσεις αυτές.

Με πληροφορίες Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ιερουσαλήμ, Ισραήλ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Ο πρίγκιπας Σαλμάν δεν βγήκε αλώβητος από την έκθεση της Ουάσινγκτον για την δολοφονία Κασόγκι
Διαβάστε το άρθρο εδώ

Post Author: admin