Το κίνημα των σκέϊτμπορντ: Οι νέοι στην Ταϊλάνδη βγαίνουν στις πλατείες ενάντια στον συντηρητισμό

Sharing is caring!

Το κίνημα των σκέϊτμπορντ: Οι νέοι στην Ταϊλάνδη βγαίνουν στις πλατείες ενάντια στον συντηρητισμό | Hellasjournal.com


ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

File Photo: Διαδηλωτής με σκέιτμπορντ κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας στη Μπανγκόκ. EPA, NARONG SANGNAK
Νεαροί Ταϊλανδοί, οι οποίοι ασχολούνται με το σκέιτμπορντ, προσχώρησαν στο κίνημα διαμαρτυρίας της νεολαίας ενάντια στον συντηρητισμό της κοινωνίας στην πατρίδα τους.

Αποτελούν μέρος του φιλοδημοκρατικού κινήματος, που άρχισε να εμφανίζεται τον Ιούλιο του περασμένου έτους, απαιτώντας μεταρρυθμίσεις στην μοναρχία, επανεγγραφή του συντάγματος που συνέταξε ο στρατός και παραίτηση του πρωθυπουργού, Πραγιούτ Τσαν Ο Τσα.

Ωστόσο, το τρίτο κύμα της πανδημίας του κορωναϊού, αλλά και η φυλάκιση πολλών ηγετικών στελεχών, έχουν αποδυναμώσει σε μεγάλο βαθμό αυτό το κίνημα, παρά το γεγονός ότι σχεδόν καθημερινά, πραγματοποιούνται συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.

Κατά την διάρκεια πρόσφατης διαδήλωσης στο Μνημείο Δημοκρατίας, που αποτελεί την εστία διαμαρτυρίας στη Μπανγκόκ, αρκετές ομάδες νεαρών, εμφανίσθηκαν με τα σκέιτμπορντ τους, σκαρφαλώνοντας σε μεταλλικές ράβδους και πάγκους, ενώ ορισμένοι εξ΄ αυτών, ανέβηκαν στο κεντρικό τμήμα του μνημείου για να κρεμάσουν ένα πανό με αντικυβερνητικά συνθήματα.

Ο 17χρονος, Νατακάρν Ταβαρίτ, πιστεύει ότι αυτός και οι σύντροφοί του αντιμετωπίζονται πρακτικά ως κακοποιοί στην Ταϊλάνδη, λίγες εβδομάδες μετά το ντεμπούτο του αθλήματος τους στο Ολυμπιακό πρόγραμμα, στην διοργάνωση του Τόκιο.

«Βλέπουμε τους σκέιτερς να διώκονται από αστυνομικούς», είπε στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων (AFP) ο νεαρός Ταϊλανός, προσθέτοντας ότι η κατασκευή νέων ειδικών χώρων θα μειώσει τις συγκρούσεις με τους πεζούς σε δημόσιους χώρους.

«Οι κλασικοί διαδηλωτές χρησιμοποιούν την φωνή τους ως εργαλείο κατά της κυβέρνησης, αλλά εμείς χρησιμοποιούμε τα σκέϊτμπορντ. Είναι το όπλο μας» κατέληξε ο νεαρός.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μπανγκόκ, Ταϊλάνδη

SpaceX: Επιτυχής η εκτόξευση, ταξιδεύουν ήδη οι «4»:* Πως θα περάσουν τις τρεις μέρες στο διάστημα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE
%d bloggers like this:


Διαβάστε το άρθρο εδώ

Post Author: admin