Το υπουργείο Εξωτερικών καταδικάζει την επίθεση στην ιταλική πρεσβεία

Sharing is caring!

Η επίθεση που σημειώθηκε σήμερα το απόγευμα στο κτήριο της Πρεσβείας της Ιταλίας, προκάλεσε την άμεση αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών.

Ύστερα από την γνωστοποίηση του γεγονότος, ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ φρόντισε να επικοινωνήσει άμεσα με τον Ιταλό πρέσβη, Εφίζιο Λουίτζι Μάρρας, στον οποίο αφενός εξέφρασε την συμπαράσταση της χώρας μας και αφετέρου τον ενημέρωσε για τις προσαγωγές που πραγματοποιήθηκαν από τις αστυνομικές αρχές.

Επιπροσθέτως, όπως διαβάζουμε στο ΑΜΠΕ, ο κ. Κουίκ διαβεβαίωσε τον πρέσβη της Ιταλίας ότι οι αρμόδιες ελληνικές αρχές έχουν προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ούτως ώστε οι δράστες της επίθεσης να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης.

Τέλος, το υπουργείο Εξωτερικών στην ανακοίνωση που εξέδωσε για το γεγονός, τόνισε πως καταδικάζει απερίφραστα την ενέργεια των μελών του Ρουβίκωνα να επιτεθούν στο κτίριο της ιταλικής πρεσβείας:

«ανάλογες απαράδεκτες ενέργειες δεν πρόκειται να επηρεάσουν τις άριστες σχέσεις συνεργασίας ούτε τους διαχρονικούς δεσμούς φιλίας μεταξύ της Ελλάδας και της Ιταλίας».

Διαβάστε το άρθρο εδώ

Post Author: admin