Το Google Cloud Services Platform μετονομάστηκε σε Anthos

Sharing is caring!

Το Google Cloud Services Platform μετονομάστηκε σε Anthos

Η Google ανακοίνωσε σήμερα ό,τι το Cloud Services Platform μετονομάστηκε, και πλέον θα αποκαλείται Anthos. Για εκείνους που δεν γνωρίζουν είναι μία πλατφόρμα παροχής υπηρεσιών για υβριδικό σύννεφο και διαχείριση φόρτου εργασίας που εκτελείται μέσω του Google Kubernetes Engine, και είναι πλέον γενικά διαθέσιμη.

Έτσι καθαρά για πληροφοριακούς λόγους, το Kubernetes εποπτεύεται από το ίδρυμα Cloud Native Computing Foundation που ανήκει στο Linux Foundation.

Το Anthos θα συνεχίσει να συνεργάζεται φυσικά με το Google Cloud, ωστόσο θα παρέχεται η δυνατότητα στον εκάστοτε χρήστη ή επιχείρηση να το συνδυάσει με πολλούς άλλους παρόχους cloud, συμπεριλαμβανομένων μερικών από τους μεγαλύτερους ανταγωνιστές της Google: Το AWS της Amazon και το Azure της Microsoft.

Οφείλω να ομολογήσω από προσωπική εμπειρία, έχοντας δοκιμάσει κατά το παρελθόν το πρώην Google Cloud Services Platform (νυν Anthos) πως αντικειμενικά επρόκειτο για μία από τις πιο δυναμικές υπηρεσίες στο είδος της, και ο λόγος πού με εντυπωσίασε περισσότερο από τις υπόλοιπες ανταγωνίστριες εταιρείες οφείλεται στο γεγονός πως συνοδεύεται από τεράστια ασφάλεια, δηλαδή δεν είναι εύκολο να παραβιαστούν τα συστήματα από τον οποιοδήποτε κυβερνοεγκληματία, όχι πως τον άλλον τα συστήματα είναι τρύπια, αλλά η διαφορά είναι προφανής.

Επίσης εκείνο που με χάλασε ιδιαίτερα είναι ό,τι το κόστος των υπηρεσιών είναι αντικειμενικά ακριβό, αν όχι πανάκριβο, σε σχέση με μικρότερες εταιρείες που προσφέρουν το ίδιο πράγμα. Βέβαια για να λέμε του στραβού το δίκιο, σε καμία περίπτωση δεν συγκρίνεται το Anthos με τις περισσότερες παρόμοιες υπηρεσίες, και ετούτη την παράμετρο μπορεί να σας την επιβεβαιώσει όποιος το χρησιμοποίησε τουλάχιστον για λίγες ημέρες.

Επιπρόσθετα, όσοι από εσάς δημιουργείτε και διαχειρίζεστε εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης, τότε νομίζω πως το Anthos είναι μονόδρομος, προφανώς γιατί παρέχει όλα εκείνα τα στοιχεία, τα εργαλεία και τα εφόδια που χρειάζεται ο εκάστοτε προγραμματιστής για να αναπτύξει τη δουλειά του στο έπακρο, και να μην ασχολείτε με άλλα πράγματα, με αρνητικό αποτέλεσμα να αποσυντονίζετε.

Διαβάστε επίσης:

Διαβάστε το άρθρο εδώ

Post Author: admin