Το iMEdD στους ΔΙΑΛΟΓΟΥΣ του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) για την ποιότητα της πληροφόρησης εν μέσω πανδημίας

Sharing is caring!

Στο live webcast των ΔΙΑΛΟΓΩΝ του ΙΣΝ με θέμα “Infodemic” θα συμμετάσχει το iMEdD μιλώντας για την ποιότητα της πληροφόρησης εν μέσω πανδημίας. Το live webcast θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 29 Απριλίου στις 18:30 στο website των ΔΙΑΛΟΓΩΝ του ΙΣΝ dialogues.snf.org μέσα από μια ανοιχτή συζήτηση με δημοσιογράφους σχετικά με την γρήγορη εξάπλωση των πληροφοριών, που αποτελεί το νέο δεδομένο στην ενημέρωση.

Έχοντας δημιουργήσει, μέσω του iMEdD Lab, μια διαδραστική εφαρμογή με σκοπό την ενημέρωση της ελληνικής δημοσιογραφικής κοινότητας και κάθε ενδιαφερόμενου για την εξάπλωση του ιού SARS-CoV-2 στην Ελλάδα και στον κόσμο, το iMEdD θα εξηγήσει την  ανάγκη διάθεσης δεδομένων με στόχο την έγκυρη ενημέρωση. Στους ΔΙΑΛΟΓΟΥΣ με θέμα το “Infodemic” συμμετέχουν οι Ιωάννα Σουφλέρη, Διδάκτωρ Μοριακής Βιολογίας και αρχισυντάκτρια ΒΗΜΑScience,  Τάσος Τέλλογλου, Δημοσιογράφος – ρεπόρτερ Ant1 ενώ το iMEdD θα εκπροσωπήσει ο δημοσιογράφος και Project Manager Lab,  Θανάσης Τρομπούκης. Τους ΔΙΑΛΟΓΟΥΣ επιμελείται και συντονίζει η Άννα – Κύνθια Μπουσδούκου. 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους ΔΙΑΛΟΓΟΥΣ και για online εγγραφή στο webcast με θέμα “infodemic”, επισκεφθείτε το dialogues.snf.org:  

Λίγα λόγια για την εφαρμογή:

Το iMEdD Lab δημιούργησε στις 16 Μαρτίου και έκτοτε συντηρεί μια διαδραστική εφαρμογή που ανανεώνεται ημερησίως με σκοπό την ενημέρωση της ελληνικής δημοσιογραφικής κοινότητας και κάθε ενδιαφερόμενου για την εξάπλωση του ιού SARS-CoV-2  στην Ελλάδα και στον κόσμο, με τη χρήση ενός απλού, εύχρηστου εργαλείου. 

Δείτε την εφαρμογή: https://lab.imedd.org/covid19/

Η εφαρμογή παρουσιάζει τη γεωγραφική κατανομή των καταγεγραμμένων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη χώρα μας και παγκοσμίως, ενώ αποτυπώνει συγκεντρωτικά τα διαθέσιμα στατιστικά στοιχεία και γραφήματα με διαφορετικές αναλύσεις δεδομένων. 

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή περαιτέρω διευκρίνιση, παρακαλούμε επικοινωνήστε στο [email protected] ή χρησιμοποιήστε τη φόρμα επικοινωνίας με το iMEdD. 

Περισσότερες πληροφορίες για το iMEdD: https://www.imedd.org/

Περισσότερες πληροφορίες για το iMEdD Lab: https://www.imedd.org/imedd-lab/

Διαβάστε το άρθρο εδώ

Post Author: admin