Τραγωδία στο Ελληνικό: «Πανικοβλήθηκα, δεν κατάλαβα τι έγινε», λέει ο ταξιτζής

Sharing is caring!

Μετανιωμένος εμφανίζεται ο οδηγός ταξί, ο οποίος ήταν ο αρνητικός πρωταγωνιστής στην τραγωδία που σημειώθηκε την Πέμπτη στο Ελληνικό, όταν, σύμφωνα με όσα ο ίδιο δήλωσε στις κάμερες, όταν η τραυματισμένη γυναίκα προσπάθησε να βρει «καταφύγιο» στο ταξί του, εκείνος άνοιξε την πόρτα και την έβγαλε έξω.

«Δεν ξέρω τι να πω έχω χάσει τα λόγια μου, φοβάμαι, νιώθω θλίψη» είπε μιλώντας στην κάμερα του OPEN TV και συνέχισε: «όλη μέρα δουλεύω για να βγάλω το καλύτερο για το παιδί μου. Αυτό προσπαθώ να κάνω».

Όπως υποστήριξε, έχει εκτεθεί ανεπανόρθωτα από μια παρεξήγηση.

«Δεν ξέρω τι να πω… έχω χάσει τα λόγια μου… φοβάμαι… νιώθω θλίψη. Μπαίνει μια γυναίκα μέσα και δεν ήξερα τι γίνεται και απλώς είπα βγείτε έξω γιατί δεν ήξερα. Αυτά που είπα ήταν πάνω στο άγχος μου… πάνω στην τρέλα.. τα είχα χάσει. Ερμηνεύτηκε λάθος… δεν είμαι αυτός ο άνθρωπος».

Όπως εξήγησε στην κάμερα του τηλεοπτικού σταθμού όλα συνέβησαν αστραπιαία την ώρα που περίμενε κάποιον πελάτη με προγραμματισμένο ραντεβού και όπως ισχυρίζεται η αντίδρασή του να ζητήσει από την γυναίκα να βγει από το ταξί ήταν στην αρχή όταν δεν είχε εικόνα του τι είχε συμβεί.

Σύμφωνα με τον ίδιο όταν είδε την πραγματική διάσταση της κατάστασης προσπάθησε να βοηθήσει αλλά ακούστηκαν πυροβολισμοί. Σύμφωνα με τον ίδιο, το λάθος του ήταν ότι τρομοκρατήθηκε.

Οργή στα κοινωνικά δίκτυα

Η πράξη του οδηγού, αλλά και ο τρόπος που το περιέγραφε στις κάμερες, προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις.

Οι αντιδράσεις αφορούν στο γεγονός ότι ο οδηγός ταξί αφηγείται ότι μόλις είδε την γυναίκα να μπαίνει στο αυτοκίνητό του και να του φωνάζει «με σκοτώνει»… εκείνος λέει σαστισμένος πως πήγε από την πίσω πόρτα και την έβγαλε έξω.

«Συγνώμη ο Ταξιτζής είδε γυναίκα με αίματα και την έβγαλε έξω να μην του λερώσει το ταξί;», «Ο ταξιτζής που κατέβασε από το αυτοκίνητό του την αιμόφυρτη γυναίκα που προσπαθούσε να σωθεί από τα πυρά του συντρόφου της, στη λεωφόρο Βουλιαγμένης, για να μην του λερώσει το αμάξι, είναι δυστυχώς όλη η Ελλάδα του σήμερα. Και του χθες… Χάσαμε την ανθρωπιά μας. Τέλος», «Το πιο συγκλονιστικό είναι ο απαθής και με ελαφρύ μειδίαμα τρόπος, με τον οποίο περιγράφει το περιστατικό ο ταξιτζής, τύπου «ε συμβαίνουν αυτά… άντε τώρα να το πλύνω…» είναι μερικά από τα σχόλια στο Twitter.

Αφαίρεση άδειας στον ταξιτζή εισηγείται ο ΣΑΤΑ

Μάλιστα, οι αντιδράσεις δεν σταμάτησαν εκεί, αφού το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ), εισηγήθηκε την αφαίρεση της άδειάς του.

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΑΤΑ ανέφερε πως το περιστατικό που συνέβη χθες στο Ελληνικό με το θάνατο δύο ανθρώπων μπροστά στα μάτια ενός αυτοκινητιστή ταξί, είναι ενδεικτικό της απάθειας και της ασέβειας με την οποία αντιμετωπίζει ένας άνθρωπος τον διπλανό του.

Το ΣΑΤΑ καταδικάζει την συμπεριφορά του ταξιτζή και την χαρακτηρίζει όχι απλά αντιεπαγγελματική αλλά και απάνθρωπη.

Παράλληλα, ο ΣΑΤΑ αναφέρει ότι ακόμη κι αν είχε προγραμματισμένη μεταφορά, όφειλε ως άνθρωπος, να βοηθήσει έναν συνάνθρωπό του που είχε ανάγκη.

«Σαν διοίκηση, το ελάχιστο που εισηγούμαστε είναι η αφαίρεση της ειδικής του άδειας από το Υπουργείο Μεταφορών και η αποπομπή του από τον κλάδο μας» καταλήγει η ανακοίνωση.

Πειθαρχικό έλεγχο ζητά ο Σπίρτζης

Την ίδια στιγμή, πειθαρχικό έλεγχο ζήτησε και ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής.

Ο υπουργός ζητά άμεσες ενέργειες για τον έλεγχο της τήρησης του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου που διέπει τη λειτουργία των ΕΔΧ οχημάτων και την επιβολή πειθαρχικών μέτρων στους οδηγούς, ιδιοκτήτες και εκμεταλλευτές αλλά και την εφαρμογή των αυστηρών ποινών που προβλέπει ο νόμος.

Διαβάστε το άρθρο εδώ

Post Author: admin