Τσίπρας: Έρχεται τεράστια ύφεση, αναπόφευκτες οι πρόωρες εκλογές

Sharing is caring!

«Αναπόφευκτες» είναι κατά τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα οι πρόωρες εκλογές «όσο και αν οι συνθήκες δεν τις ευνοούν ούτε τις επιτρέπουν» καθώς όπως εκτίμησε το σχέδιο Μητσοτάκη θα φέρει τεράστια ύφεση.

«Το σχέδιο Μητσοτάκη θα φέρει τεράστια ύφεση, ανεργία, λουκέτα και εν τέλει εκλογές με απλή αναλογική, που θα είναι η ευκαιρία για μια άλλη, προοδευτική κυβέρνηση, που θα μας βγάλει από τη κρίση όρθιους» ανέφερε κατά την εισήγησή του στο Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «αξιοποιεί την κρίση ως ευκαιρία για να προωθήσει μία σκληρά αντιλαϊκή ατζέντα προς όφελος μίας μικρής επιχειρηματικής ελίτ». 

«Αυτό το σχέδιο θα φέρει όμως τεράστια ύφεση, ανεργία και χιλιάδες λουκέτα στην αγορά. Αυτή η εξέλιξη δεν θα είναι ένα φυσικό φαινόμενο.  Η Ελλάδα θα είναι πρωταθλήτρια στην ύφεση σε όλη την Ευρώπη και αυτό θα έχει την υπογραφή και τη σφραγίδα του κ. Μητσοτάκη.  Με αυτά τα δεδομένα, οι πρόωρες εκλογές όσο και αν οι συνθήκες δεν τις ευνοούν ούτε τις επιτρέπουν, ίσως να καταστούν αναπόφευκτες, δεδομένου ότι αυτό που έρχεται με ευθύνη του κ. Μητσοτάκη, καμία κυβέρνηση δε θα μπορούσε να το δικαιολογήσει», συνέχισε. 

Συνέχισε εκτιμώντας ότι:

«Το επόμενο διάστημα λοιπόν θα πρέπει να δουλέψουμε εντατικά για να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις προγραμματικών συγκλίσεων και διεργασιών για τη διαμόρφωση μίας νέας πολιτικής και κοινωνικής πλειοψηφίας, που θα αναλάβει να προωθήσει ένα προοδευτικό σχέδιο ανόρθωσης της κοινωνίας και της οικονομίας» ανέφερε σύμφωνα με το News24/7.

Διαβάστε το άρθρο εδώ

Post Author: admin