Τσίπρας από την Ελασσόνα: Άμεσες αποζημιώσεις και προτεραιότητα στον εμβολιασμό για τους πληγέντες

Sharing is caring!

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε το Σάββατο (06/03) τις πληγείσες περιοχές στην Ελασσόνα από τον πρόσφατο σεισμό των 6 Ρίχτερ και τόνισε πως πρέπει να δοθούν άμεσες αποζημιώσεις, προτεραιότητα στον εμβολιασμό και εξάμηνη φορολογική απαλλαγή. 

Συγκεκριμένα, ο Τσίπρας δήλωσε από το Δαμάσι:

«Η εικόνα είναι εικόνα βομβαρδισμένου τοπίου και είναι πράγματι ευτύχημα, μέσα στη μεγάλη αυτή ατυχία, ότι δεν θρηνήσαμε ανθρώπινες ζωές και ότι χάρη στην ψυχραιμία των κατοίκων και ιδιαίτερα των εκπαιδευτικών και των μικρών μαθητών δεν είχαμε ούτε τραυματισμούς. Οι καταστροφές είναι πολύ μεγάλες και οι ζημιές στα σπίτια είναι πολλές, πάρα πολλά σπίτια δεν μπορούν να κατοικηθούν και οι πολίτες εδώ, στην περιοχή, περνούν δύσκολες ώρες. Αυτό που προέχει τούτη την ώρα είναι να δοθούν οι αποζημιώσεις, να γίνουν οι αυτοψίες, να ξεκινήσουν γρήγορα οι αποκαταστάσεις και να προβλεφθεί η παρουσία των κατάλληλων κοντέινερ στην περιοχή, εδώ, για να μπορέσουν οι άνθρωποι να αντεπεξέλθουν σε ενδεχομένως άσχημες καιρικές συνθήκες τις επόμενες μέρες».

Στη συνέχεια, ο ίδιος υποστήριξε ότι πρέπει να γίνει ό,τι πρόβλεφθηκε και για τους κατοίκους της Εύβοιας στους οποίους δόθηκε εξάμηνη φορολογική απαλλαγή και σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ πρόσθεσε:

«Κρίσιμο, πέραν των προβλεπόμενων αποζημιώσεων, είναι για τους επιχειρηματίες, τις επιχειρήσεις, να προβλεφθεί -ό,τι έγινε και στο μοντέλο της Εύβοιας- η εξάμηνη απαλλαγή τους από φορολογικές υποχρεώσεις. Αυτή η μεγάλη φυσική καταστροφή ήρθε να πλήξει αυτούς τους ανθρώπους σε μια περίοδο που διανύουμε και την πανδημική κρίση».

Ο Τσίπρας απηύθυνε έκκληση «να δοθεί κατ’ εξαίρεση προτεραιότητα για τον εμβολιασμό των ανθρώπων που ζουν αυτές τις μέρες σε καταυλισμούς, σε σκηνές ή σε κοντέινερ και ενδεχομένως θα μείνουν αρκετές μέρες έξω απ’ τα σπίτια τους»

Έπειτα ο ίδιος συμπλήρωσε πως αυτό το θέμα «είναι κρίσιμο και μείζον, είναι κάτι που πρέπει να προβλεφθεί, διότι το χειρότερο που θα μπορούσε να συμβεί είναι μαζί με αυτή τη συμφορά και την απίστευτη δυσκολία να μένει κανείς έξω απ’ το σπίτι του, να έχει να αντιμετωπίσει ενδεχομένως και μια επέκταση των κρουσμάτων εδώ στην περιοχή».

Ακόμα, ο πρόεδρος του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης εξέφρασε τη στήριξή του στους πληγέντες, λέγοντας πως «είμαστε δίπλα στους ανθρώπους, στον πόνο τους».

Διαβάστε το άρθρο εδώ

Post Author: admin