Τσίπρας για Αντώνη Καλογιάννη: Η φωνή του ταυτίστηκε με τη φωνή διαμαρτυρίας χιλιάδων Ελλήνων

Sharing is caring!

Ο Αντώνης Καλογιάννης «θα αποτελεί πάντα σημείο αναφοράς για τους νεότερους καλλιτέχνες» αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας για τον θάνατο του γνωστού τραγουδιστή.

Ο Αντώνης Καλογιάννης, όπως έγινε γνωστό, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών.  

«Με θλίψη πληροφορήθηκα την απώλεια του Αντώνη Καλογιάννη, ενός πολύ σημαντικού καλλιτέχνη που η ξεχωριστή φωνή του ταυτίστηκε με τη φωνή διαμαρτυρίας χιλιάδων Ελλήνων σε όλο τον κόσμο για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας και της ελευθερίας την περίοδο της δικτατορίας» σημειώνει ο ίδιος, σε ανάρτησή του στο Facebook. 

«Ο Αντώνης Καλογιάννης ανήκε στη στόφα εκείνων των ερμηνευτών με τις τεράστιες ερμηνευτικές δυνατότητες και δεν είναι τυχαίο ότι μπήκε στη καρδιά των απλών ανθρώπων ως ερμηνευτής πολύ σημαντικών λαϊκών επιτυχιών» συμπληρώνει ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ. 

«Είμαι βέβαιος ότι τόσο από τα τραγούδια του όσο όμως και για τη σεμνότητα του χαρακτήρα του, θα αποτελεί πάντα σημείο αναφοράς για τους νεότερους καλλιτέχνες» λέει ο Αλέξης Τσίπρας, εκφράζοντας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωσή του, κάνει λόγο για έναν συνεπή και σεμνό καλλιτέχνη που υπηρέτησε «με πίστη το έντεχνο ελληνικό τραγούδι».

«Είχε την ευτυχία να συναντηθεί από νωρίς με τον Μίκη Θεοδωράκη και συμπορεύτηκε μαζί πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη Δικτατορία, συμμετέχοντας σε κάποιους από τους σημαντικότερους δίσκους στη νεότερη ιστορία της ελληνικής μουσικής» σημειώνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Και προσθέτει: «Αποτέλεσε μία από τις κεντρικές φωνές διαμαρτυρίας κατά της χούντας των συνταγματαρχών, στις μεγαλειώδεις πολιτικές συναυλίες που διοργανώνονταν ανά τον κόσμο. Παράλληλα, όμως, υπήρξε και κεντρική φυσιογνωμία των μπουάτ της δεκαετίας του ’70, μετά από την επιστροφή του στην Ελλάδα».

«Με την απόδοσή του στα Επιφάνεια του Γιώργου Σεφέρη και του Μίκη Θεοδωράκη κατάφερε να συμπυκνώσει την ερμηνευτική δεινότητα ενός λαϊκού τραγουδιστή με τη διάθεση πρωτοπορίας που πρέσβευαν οι δημιουργοί του, κάτι που εκπλήρωνε ένα από τα βασικά καλλιτεχνικά αιτήματα της εποχής» τονίζει ακόμη.

«Στη συνέχεια καθιερώθηκε ως τραγουδιστής κυρίως με ερωτικό ρεπερτόριο, σημειώνοντας μεγάλες επιτυχίες για πάνω από μία δεκαετία. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους οικείους του» καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ. 

Διαβάστε το άρθρο εδώ

Post Author: admin