Τσίπρας: Το βραβείο Ewald von Kleist ανήκει στους λαούς μας και το μέλλον τους (Βίντεο)

Sharing is caring!

Το ετήσιο βραβείο «Ewald von Kleist» έλαβαν οι πρωθυπουργοί Ελλάδας και Βόρειας Μακεδονίας ως αναγνώριση της προσφοράς τους υπέρ της συνεννόησης και επίλυσης των διαφορών των δύο χωρών.

Την ευγνωμοσύνη του στον ομόλογό του της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη βράβευση για την επίτευξη της Συμφωνίας των Πρεσπών, ενώ όπως είπε τέθηκαν τα «θεμέλια για την πραγματική φιλία και συνεργασία των λαών μας».

​Εξέφρασε την εκτίμησή του στον Μάθιου Νίμιτς που πέρασε όλη του τη ζωή στην αναζήτηση της λύσης.

«Γιορτάζουμε την ελπίδα όχι ως γενική έννοια αλλά συγκεκριμένα με συμβιβασμούς. Μία ελπίδα ότι οι νέοι των δύο χωρών θα χτίσουν από κοινού ένα καλύτερο μέλλον. Έχουμε χύσει πολύ αίμα στις διαμάχες ή πολεμώντας από κοινού, αλλά για να τιμήσουμε το παρελθόν μας πρέπει να δημιουργήσουμε συνθήκες αμοιβαίου σεβασμού» τόνισε.

Σημείωσε ότι αυτό το βραβείο «ανήκει στους λαούς μας και το μέλλον τους».

Κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής, ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Μάρκους Σέντερ έδωσε συγχαρητήρια στους πρωθυπουργούς της Ελλάδας και της Βόρειας Μακεδονίας, τονίζοντας πως «επέδειξαν θάρρος για να λύσουν με καλό τρόπο και στην Ελλάδα και στη Βόρεια Μακεδονία ένα σημαντικό πρόβλημα και σας συγχαίρω γαι αυτή την επιτυχία».

Τόνισε μάλιστα αστειευόμενος ότι δεν φανταζόταν ότι ένας βαυαρός πρωθυπουργός θα απένειμε βραβείο στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Λίγο αργότερα αστειευόμενος και ο πρωθυπουργός απάντησε πως «λίγα χρόνια πριν και ειδικά το δύσκολο 2015 δεν θα πίστευα ποτέ ότι θα βρισκόμουν εδώ και θα ελάμβανα βραβείο από βαυαρό πρωθυπουργό».

Διαβάστε το άρθρο εδώ

Post Author: admin