Τσακαλώτος: Αυτος που έχει το καλύτερο όραμα, θα κερδίσει και τις εκλογές

Sharing is caring!

Μήνυμα εκλογικής νίκης έστειλε από την Καβάλα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος έδωσε το «παρών» σε εκδήλωση της τοπικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο υπουργός Οικονομικών υποστήριξε ότι οι επόμενες εκλογές σηματοδοτούν τέσσερα διακυβεύματα για μία «καλύτερα Ελλάδα».

Το πρώτο διακύβευμα, όπως τόνισε, πρέπει να είναι η ποιότητα του πολιτικού συστήματος της χώρας. «Είναι ώρα να αναρωτηθούμε τι κράτος θέλουμε, πόσο διαφάνεια θέλουμε, ποιοι θέλουμε να μας διοικούν» υπογράμμισε, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

Το δεύτερο διακύβευμα, κατά τον ίδιο, είναι το κοινωνικό ζήτημα που πλέον βρίσκεται στο επίκεντρο κάθε πολιτικής αλλαγής και συζήτησης σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Στο πλαίσιο αυτό, ειδική μνεία έκανε στην αύξηση των δαπανών για το παιδί και στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης σε καίριους κοινωνικούς τομείς. «Δημιουργήσαμε ένα κοινωνικό κράτος που η Ελλάδα δεν είχε ποτέ» παρατήρησε.

Όσον αγορά το τρίτο διακύβευμα, εστίασε στην ποιότητα και τη βιωσιμότητα της ανάπτυξης, ενώ αναφερόμενος στο τέταρτο διακύβευμα, έστειλε μήνυμα εναντίον του ρατσισμού και της ακροδεξιάς σ’ όλη την Ευρώπη.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη Συμφωνία των Πρεσπών, ισχυριζόμενος ότι «δώσαμε λύση σ’ ένα πρόβλημα που καρκινοβατούσε επί χρόνια». Και διερωτήθηκε: «Ήταν δηλαδή καλύτερα να ηγεμονεύουν άλλοι, με τους οποίους εμείς έχουμε θέματα, το κράτος που βρίσκεται δίπλα μας;».

Όσον αφορά το σύνθημα «η Μακεδονία είναι μια και είναι ελληνική», ο κ. Τσακαλώτος εξήγησε ότι «δεν μπορεί να ισχύει, όταν από το 1923 χάρτες σε εγκυκλοπαίδειες παρουσίαζαν τη Μακεδονία να εκτείνεται από την Πρέβεζα μέχρι τη Βουλγαρία».

«Πρέπει να μπούμε και στη θέση των άλλων, πρέπει όλα αυτά να τα καταλάβουμε, να μπούμε μπροστά για να δώσουμε λύσεις που θα μας βοηθήσουν να προχωρήσουμε παρακάτω» εξήγησε, μεταξύ άλλων.

«Τα τέσσερα αυτά χρόνια στεναχωρήσαμε κόσμο, κάναμε λάθη, αλλά καταφέραμε πράγματα που ήταν πολύ δύσκολα να γίνουν. Τα καταφέραμε όμως. Οι εκλογές δεν κερδίζονται με αυτά. Κερδίζονται με το ποιος έχει το καλύτερο όραμα για την Ελλάδα του μέλλοντος κι εμείς αποδείξαμε ότι το έχουμε» κατέληξε ο κ. Τσακαλώτος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Τσακαλώτος απαντά με tweet στο «ευχαριστώ» του Μητσοτάκη

Διαβάστε το άρθρο εδώ

Post Author: admin