Τσιόδρας: Ανέφικτο να είναι η Ελλάδα σε συνεχή lock down – Δεν γνωρίζουμε όμως αν πρέπει να λήξει

Sharing is caring!

Τσιόδρας: Ανέφικτο να είναι η Ελλάδα σε συνεχή lock down – Δεν γνωρίζουμε όμως αν πρέπει να λήξειΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Το εάν η σταδιακή ανοσία θα οδηγούσε σε σταδιακή εξασφάλιση των πολιτών έναντι της νόσου, δεν είναι γνωστό. Δεν υπάρχουν ακόμη όλα τα επιστημονικά δεδομένα».

Αυτό δήλωσε το Σάββατο, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης των πολιτών ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, για την εξάπλωση του κορονοϊού στην Ελλάδα.

Ερωτηθείς για το εάν θα ήταν καλύτερο το σταδιακό «χτίσιμο» της ανοσίας, με το άνοιγμα των παιδοτόπων, ο Σωτήρης Τσιόδρας απάντησε:

«Εκτιμώ πως μια ηλικιακή ομάδα, όπως τα μικρά παιδιά που έχουν χαμηλά ποσοστά νοσηρότητας, θα μπορούσαν να εκτεθούν πιο σύντομα, αλλά αυτό μένει να δούμε εάν θα εφαρμοστεί».

Σε ερώτηση που του τέθηκε για την ανοσία στον πληθυσμό από τον κορονοϊό ο κ. Τσιόδρας σημείωσε τη δυσκολία να επιτευχθεί αυτή σε μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού με τις υπάρχουσες συνθήκες.

Παράλληλα, ανέφερε ότι δεν υπέκυψαν οι Αρχές στην κοινωνική πίεση για την άρση των μέτρων, αλλά κρίθηκε ότι τώρα είναι καλό να «ανοίξουν» κάποιες κινήσεις για τις μη ευπαθείς ομάδες, γιατί θα ήταν ανέφικτο να είναι η χώρα σε lock down για έναν και ενάμιση χρόνο.

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΫ) ανακοίνωσε ότι ασθενείς που ανάρρωσαν από τον Covid-19 δεν έχουν ανοσία. Άρα, για ποια ακριβώς ανοσία συζητάμε; – ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Διαβάστε το άρθρο εδώ

Post Author: admin