Υπάλληλοι της Microsoft ζητούν από τον CEO Σάτια Ναντέλα να μη στηρίζει στρατιωτικά προγράμματα

Sharing is caring!

Υπάλληλοι της Microsoft ζητούν από τον CEO Σάτια Ναντέλα να μη στηρίζει στρατιωτικά προγράμματα

Μια ομάδα υπαλλήλων της Microsoft Corp. ζητά από την εταιρεία να εγκαταλείψει την σύμβαση ύψους 480 εκατομμυρίων δολαρίων που έχει υπογράψει με τον αμερικανικό στρατό για να δημιουργήσει εκδόσεις ακουστικών τύπου επαυξημένης πραγματικότητας που φέρουν την επωνυμία HoloLens και προορίζονται για τους στρατιώτες που θα τα χρησιμοποιούν στο πεδίο της μάχης στον πόλεμο.

Οι εργαζόμενοι σε επιστολή τους προς την εταιρεία δήλωσαν: «Είμαστε τρομοκρατημένοι με το γεγονός ό,τι η Microsoft εργάζεται για την παροχή τεχνολογίας όπλων προς τον Αμερικανικό στρατό, βοηθώντας έτσι την κυβέρνηση μιας χώρας να αυξήσει τη θνησιμότητα στον πόλεμο, χρησιμοποιώντας μάλιστα εργαλεία που τα κατασκευάζουμε για ειρηνικό σκοπό. Σε καμία περίπτωση, δεν συμφωνούμε να συμμετέχουμε σε μία συμφωνία που θα αναπτύσσει όπλα και θέλουμε να μάθουμε τον πραγματικό σκοπό του έργου».

Η επιστολή που απευθύνεται προ τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Microsoft Σάτια Ναντέλα και τον Μπραντ Σμιθ, πρόεδρο της εταιρείας και επικεφαλής της νομικής υπηρεσίας, έρχεται μόλις λίγες μέρες πριν η Microsoft σχεδιάσει να εισαγάγει τη δεύτερη έκδοση του HoloLens.

Η Microsoft έχει περιγράψει γενικά το HoloLens ως ένα πολύτιμο εργαλείο που αυξάνει την παραγωγικότητα για επαγγελματίες σε τομείς, όπως η αρχιτεκτονική και η μηχανική, όμως εννοείται πως ενδείκνυται και για καθαρά ψυχαγωγικούς σκοπούς. Η Microsoft έχει ήδη συνεργαστεί με τις Αμερικανικές και τις Ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις ούτως ώστε να εκπαιδεύσει τους στρατιώτες για το πώς θα χρησιμοποιούν το HoloLens.

Εκτός από την ακύρωση της σύμβασης, οι υπάλληλοι ζητούν από τη Microsoft να εφαρμόσει μια πολιτική που να καθορίζει ρητά τις αποδεκτές χρήσεις των προϊόντων της και να διορίσει ένα ανεξάρτητο συμβούλιο δεοντολογίας για την επιβολή του. Εν ολίγοις δεν επιθυμούν η εταιρεία τους να συμμετέχει σε στρατιωτικά προγράμματα και για αυτό το λόγο πρέπει να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα που να διασφαλίζουν ό,τι δεν θα συμβεί κάτι τέτοιο και στο μέλλον.

Η εταιρεία ανέφερε την εν λόγω δημοσίευση σε μία ανάρτηση στο επίσημο ιστολόγιο της την Παρασκευή, δίνοντας παράλληλα και την απάντηση σε όλους τους υπαλλήλους που ανησυχούν αναφορικά με αυτό το ζήτημα λέγοντας πως:

«Εκτιμούμε πάντα τις απόψεις των υπαλλήλων μας και μάλιστα τους παρέχουμε αρκετούς τρόπους ούτως ώστε να ακουστεί η φωνή τους για ζητήματα που διαφωνούν. Όπως έχουμε αναφέρει και κατά το παρελθόν, έχουμε δεσμευτεί να παρέχουμε την προηγμένη μας τεχνολογία στο Αμερικανικό Υπουργείο Άμυνας, όπου φυσικά συνεργάζεται στενά με τον Αμερικανικό στρατό βάσει αυτής της σύμβασης».

Διαβάστε το άρθρο εδώ

Post Author: admin