Υπουργείο Εργασίας: Απαράδεκτα τα μικροπολιτικά παιχνίδια με την παιδική προστασία

Sharing is caring!

Απαράδεκτη χαρακτηρίζει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων  σε ανακοίνωσή του τον συσχετισμό ορισμένων «μεταξύ παιδικής προστασίας και της δήθεν αστυνομοκρατίας». Όπως τονίζεται αυτοί οι ισχυρισμοί υπαγορεύονται από «μικροπολιτικά παιχνίδια εις βάρος των παιδιών».

Πιο συγκεκριμένα, το υπουργείο με αφορμή χόλια και δημοσιεύματα διευκρινίζει ότι «στην περίπτωση που κάποιος συμπολίτης μας συλλαμβανόταν ή καταδικαζόταν σε ποινή κάθειρξης, εναπόκειντο στην κοινωνική ευαισθησία του κάθε αστυνομικού στην πρώτη περίπτωση και του κάθε δικαστικού στη δεύτερη, να εξακριβώσει εάν έχει παιδιά, ώστε να κινητοποιήσει τις αρμόδιες υπηρεσίες».

Το γεγονός αυτό, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, είχε ως αποτέλεσμα σε πολλές περιπτώσεις «για δεκαετίες βρέφη και παιδιά να μένουν σπίτι μόνα τους».

«Ως Πολιτεία έχουμε καθήκον να μην αφήνουμε την εξακρίβωση αυτή στην κρίση ή την ευαισθησία κανενός. Οφείλουμε να διασφαλίσουμε ότι η διαπίστωση, αν κάποιος συλληφθείς ή κρατούμενος έχει παιδιά, γίνεται σε όλες τις περιπτώσεις και κανένα παιδί δεν μένει σπίτι μόνο του. Κανένα!» αναφέρει το υπουργείο.

Στο πλαίσιο αυτό σημειώνεται ότι αντιμετωπίστηκε «μια ολιγωρία ετών» καθώς η παιδική προστασία αποτελεί «πολιτική προτεραιότητα, στην πράξη και όχι στα λόγια». Ετσι, το το υπουργείο επισημαίνει ότι «θα περιμέναμε από όλους όσοι τόσο καιρό δεν έκαναν τίποτα για τα θέματα αυτά, αν δεν μπορούν να κάνουν εποικοδομητική κριτική, τουλάχιστον να σιωπούν».

Διαβάστε το άρθρο εδώ

Post Author: admin