Φασιστικές επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη [ΒΙΝΤΕΟ]

Sharing is caring!

Χθες περίπου στις 8 το βράδυ ομάδα από 80 ακροδεξιούς επιτέθηκε στην κατάληψη «Κοινωνικός Χώρος Σχολείο», στη Θεσσαλονίκη, στην Λεωφόρο Βασιλέως Γεωργίου. Επίθεση σημειώθηκε και στην Φοιτητική Λέσχη του ΑΠΘ. 

Οι επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν την ώρα των κινητοποιήσεων για το Μακεδονικό και τη Συμφωνία των Πρεσπών, στην συμπρωτεύουσα, σε αντίθεση με το συλλαλητήριο της Αθήνας, που κινήθηκε σε χαμηλούς τόνους και με μικρή συμμετοχή ακραίων και φασιστικών στοιχείων.  

Σύμφωνα με πηγές  της ΕΛΑΣ που μεταφέρει το thestival.gr, κάποιοι από τους επιτιθέμενους συμμετείχαν στη συγκέντρωση για τη Μακεδονία στο Λευκό Πύργο, ενώ οι υπόλοιποι δράστες των επιθέσεων είναι οπαδοί ομάδας της Θεσσαλονίκης και ενώθηκαν με την πρώτη ομάδα στη νέα παραλία, ώστε να προκαλέσουν εγκληματικές ενέργειες. 

Όπως έχει γίνει μέχρι τώρα γνωστό, οι 80 φασίστες επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ και πυρσούς στην πρόσοψη του κτιρίου της κατάληψης, με τους καταληψίες να απαντούν με μπουκάλια, ώστε να αμυνθούν. 

Σημειώνεται ότι η κατάληψη δέχεται για τρίτη φορά από εθνικιστές. Όλες οι επιθέσεις είχαν αφορμή διαδήλωση για το Μακεδονικό.

Η κατάληψη «Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος Σχολείο» ενημέρωσε μέσω Facebook για τα γεγονότα που έλαβαν χώρα, με την παρακάτω ανάρτηση: 

ΕΚΤΑΚΤΟ: Πριν από λίγο, περίπου 80 φασίστες και χουλιγκανια, επ αφορμη του συλλαλητηριου για το Μακεδονικο, επιτέθηκαν ανεπιτυχώς στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο Σχολείο, με την περιφρούρηση του χώρου να υπερασπιζεται την κατάληψη, απαντώντας δυναμικά. Δυστυχώς, οι μπάτσοι που βρίσκονταν ηδη παρατεταγμενοι πέριξ της κατάληψης, επενέβησαν πριν προλάβουν να φτάσουν στα κάγκελα του κτιρίου όπου και θα τους ισοπεδωναμε.  
Η απώθησή απο τους μπάτσους για άλλη μια φορά έγινε με φιλικές αγκαλιές και δακρυγόνα προς την πλευρά της κατάληψης. 

ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ 
ΣΕ ΠΛΑΤΕΙΕΣ,ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΚΑΙ ΓΗΠΕΔΑ 
ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΤΑ 

Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος Σχολείο 

Διαβάστε το άρθρο εδώ

Post Author: admin