Φιάσκο : Νέα βλάβη σε κυβερνητικό αεροσκάφος της Γερμανίας

Sharing is caring!

Το γερμανικό κυβερνητικό αεροσκάφος A319 της Airbus δεν ήταν σε θέση να μεταφέρει τον γερμανό ΥΠΕΞ πίσω στο Βερολίνο από την Μπαμακό μετά το πέρας της επίσημης επίσκεψής του, όπως ήταν προγραμματισμένο. Δεν δόθηκαν επίσημα εξηγήσεις για το τι συνέβη μέχρι στιγμής.

Τα προβλήματα στα κρατικά αεροσκάφη έχουν γίνει κάτι σαν συνήθεια για τα στελέχη της ομοσπονδιακής κυβέρνησης της Γερμανίας.

Η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ αναγκάστηκε να επιβιβαστεί σε εμπορική πτήση για την Αργεντινή προκειμένου να συμμετάσχει στη σύνοδο της Ομάδας των Είκοσι (G20) τον Νοέμβριο, αφού το κυβερνητικό αεροσκάφος στο οποίο είχε επιβιβαστεί αναγκάστηκε να πραγματοποιήσει κατεπείγουσα προσγείωση λίγη ώρα μετά την αναχώρησή του.

Τρωκτικά ροκάνισαν καλώδια σε άλλο αεροσκάφος και ο υπουργός Οικονομικών Ολαφ Σολτς χρειάστηκε να μείνει παραπάνω απ’ όσο υπολόγιζε στην Ινδονησία τον Οκτώβριο.

Τον περασμένο μήνα, τεχνικά προβλήματα σε αεροσκάφη εμπόδισαν ταξίδια στην Αφρική του υπουργού Ανάπτυξης Γκερντ Μίλερ και του προέδρου Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ.

Το αντιμετώπισε ψύχραιμα

Ο Μάας αποφάσισε να περάσει τη νύχτα στο Μπαμακό και να επιστρέψει στη Γερμανία σήμερα Παρασκευή με άλλο αεροσκάφος.

Η γερμανική κυβέρνηση σκοπεύει να ανανεώσει τον πεπαλαιωμένο στόλο των αεροσκαφών της — τόσο το Konrad Adenauer όσο και το Theodor Heuss είχαν τεθεί σε υπηρεσία πριν από σχεδόν δύο δεκαετίες — με τρία νέα μεταγωγικά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας.
Η υπουργός Αμυνας Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν επιβεβαίωσε την απόφαση στις αρχές του μήνα, περιοριζόμενη να πει πως η αναβάθμιση είναι «απαραίτητη, νομίζω οι πάντες το κατανοούν».

Ο Μάας βρισκόταν στον τελευταίο σταθμό της τετραήμερης περιοδείας του σε κράτη της δυτικής Αφρικής. Το Μπαμακό ήταν ο τελικός του προορισμός, μετά την επίσκεψη που έκανε σε γερμανούς στρατιωτικούς οι οποίοι είναι ανεπτυγμένοι στο κοντινό κέντρο εκπαίδευσης που έχει ιδρύσει η ΕΕ στο Κουλικορό.

Ο ίδιος αντιμετώπισε ψύχραιμα το απρόοπτο. «Διένυσα πάνω από 300.000 χιλιόμετρα χωρίς να αντιμετωπίσουμε καμιά δυσλειτουργία», σημείωσε και πρόσθεσε πως όλα τα αεροσκάφη αντιμετωπίζουν τεχνικά προβλήματα κάποια στιγμή.

Πηγή: ΑΠΕ

Διαβάστε το άρθρο εδώ

Post Author: admin