Φιλιππίδης: Ρεκόρ στο Μινσκ στη “συνάντηση” ΗΠΑ-Ευρώπης

Sharing is caring!

Με την πολύ καλή παρουσία του Κώστα Φιλιππίδη ολοκληρώθηκε η συμμετοχή της Ελλάδος στον αγώνα στίβου ΗΠΑ-Ευρώπης που διεξάγεται στο Μινσκ. 

Ο έμπειρος αθλητής αγωνίστηκε στο “The Match” ως μέλος της ευρωπαϊκής ομάδας και κατέλαβε την τέταρτη θέση στο επί κοντώ με άλμα στα 5,75 μ. επίδοση που αποτελεί φετινό του ρεκόρ, αφού βελτιώνει το 5,72 μέτρα.

O Φιλιππίδης ξεπέρασε με την πρώτη τα 5,35 μ. συνέχισε με επιτυχημένο άλμα στα 5,55 μ., πέρασε με την δεύτερη τα 5,65 μ. και 5,75 μ και στη συνέχεια δοκίμασε δύο φορές ανεπιτυχώς στα 5,80 μ., πριν ολοκληρώσει τον αγώνα (με βάση τους κανονισμούς οι αθλητές είχαν δικαίωμα να κάνουν σε όλο τον αγώνα μέχρι οχτώ άλματα).

Ο αθλητής του Δημήτρη Κυτέα έδειξε πως είναι έτοιμος για το κορυφαίο γεγονός της χρονιάς εκεί όπου θα διεκδικήσει ένα καλό πλασάρισμα. Νικητής στον αγώνα ήταν ο Αρμαντ Ντουπλάντις με 5,85 μ., ακολούθησε ο Πιοτρ Λίσεκ με 5,80 μ. και τρίτος ήταν ο Πάβελ Βογιεκόβσκι με 5,75 μέτρα. 

Την Δευτέρα η Κατερίνα Στεφανίδη κατέλαβε τη δεύτερη θέση στο επί κοντώ στη διοργάνωση του Μινσκ με καλύτερο άλμα στα 4,70 μέτρα. 

Η αθλήτρια του Μίτσελ Κρίερ ξεκίνησε τον αγώνα της με επιτυχημένο άλμα στα 4,60 μ., πέρασε με την πρώτη τα 4,70 μ. και αφού έκανε δύο άκυρα στα 4,75 μ., επέλεξε να δοκιμάσει στα 4,80 μ., δίχως επιτυχία. Σε καλή κατάσταση έδειξε πως είναι η Αντζέλικα Σιντόροβα, που ήταν η νικήτρια με 4,85 μέτρα, ενώ τρίτη ήταν η Κέτι Ναζότ με 4,70 μ., όσο έκανε και η 4η Αντζέλικα Μπένγκτσον.

Καλή παρουσία πραγματοποίησε ο Μίλτος Τεντόγλου που ήταν δεύτερος με 8,17 μ., όσο και ο νικητής του αγώνα Νταμάρκους Σίμσον (ΗΠΑ). Ο Τεντόγλου είχε ένα ακόμη άλμα πάνω από τα 8,00 μ., το δεύτερο που μετρήθηκε στα 8,10 μ., σε αντίθεση με τον Αμερικανό που στη δεύτερη προσπάθεια του σημείωσε 8,13 μέτρα. Τρίτος στον σημερινό αγώνα ήταν ο Εουσέμπιο Κασέρες με 8,17 μ. και δεύτερο καλύτερο άλμα στα 7,96 μέτρα. 

“Η συμμετοχή μου στη διοργάνωση του Μινσκ, ήταν μια μοναδική εμπειρία. Ηταν τιμή μου να είμαι μία από τους αρχηγούς στην ομάδα της Ευρώπης. Είμαι πολύ χαρούμενη που κάναμε το ένα- δύο για την ομάδα μας”, είπε η Στεφανίδη. 

Διαβάστε το άρθρο εδώ

Post Author: admin